Pobožnost Križnog puta i korizmena duhovna obnova Podružnice u Slavonskom Brodu

DSC08752

U petak 20. ožujka duhovnik Podružnice u Slavonskom Brodu vlč. Robert Farkaš ogranizirao je za članove Podružnice s njihovim obiteljima pobožnost Križnog puta

Članovi Podružnice sudjelovali su na Križnom putu zajedno sa župljanima Župe svetog Leopolda Mandića da i na taj način pokažu da su liječnici dio naroda iz kojega su potekli da zajedno s njim sudjeluju u životu Župe i javno svjedoče svoju vjeru.Članovi Podružnice su čitali postaje Križnog puta.

Nakon Križnog puta sudjelovali su na svetoj misi. Na početku misnog slavlja vlč. Farkaš je pozdravio sve liječnice i liječnike, pohvalio našu zauzetost u borbi za čovjekovo zdravlje i spremnost na javno svjedočenje svoje vjere. Zamolio je župljane da i liječnice i liječnike uključe u svoje molitve.

Iza svete mise duhovnik Podružnice vlč. Farkaš održao je nagovor na temu „ Korizma je vrijeme prilika „. Tijekom korizme vjernik ima vremena preispitati i osnažiti svoju vjeru.Isusova muka, smrt i uskrsnuće nudi mogućnost uskrsnuća svakom čovjeku. Da li ćemo mi to iskoristiti na nama je samima,ali Isus nam je to svojim trpljenjem na križu omogućio. Nadalje, vlč. Farkaš je rekao da su liječnici tu u prednosti pred drugim ljudima jer se svakodnevno susreću s trpljenjem i smrću, te bi zbog toga trebali više od drugih biti svjesni krhkosti i ograničenosti ljudskog tijela i naše prolaznosti na Zemlji.Naše tijelo je poput glinene posude koja se lako razbije ,ali naša duša je vječna u Bogu. S druge strane svakodnevna izloženost ljudskim patnjama može biti i zamka za liječnika vjernika i dovoditi do preispitivanja vjere. Upravo korizmeno vrijeme pruža priliku za prispitivanje i snaženje vjere u uskrsnuće i vječni život.

Nakon nagovora nastavljeno je druženje uz domjenak. Ovom prilikom pristupile su HKLD-u dvije nove kolegice.

Ivan Krajinović,dr.med.

No Comments

Post A Comment