Pismo predsjednika HKLD-a predsjednicima podružnica, sekcija i radnih grupa HKLD-a zbog smanjenih mogućnosti okupljanja uslijed restriktivnih epidemioloških mjera

logo HKLD 30 god

Objavljujemo pismo koje je uputio predsjednik HKLD-a doc. dr. sc. prim. Rok Čivljak predsjednicima podružnica, sekcija i radnih grupa HKLD-a zbog smanjenih mogućnosti okupljanja uslijed restriktivnih epidemioloških mjera te povećanju usmjeravanja elektronskim načinima komunikacije

 

Poštovani predsjednici podružnice, sekcije i radnih grupa HKLD-a!

Pandemija bolesti COVID-19 i potresi koji su nas pogodili značajno su utjecali na rad našega Društva. S jedne strane, nemogućnost okupljanja uslijed restriktivnih epidemioloških mjera onemogućila je brojna naša događanja (predavanja, simpozije, mise, hodočašća i druge aktivnosti), pa i održavanje redovitih sastanaka upravnih tijela i skupština podružnica, sekcija i cijelog Društva. S druge strane, usmjeravanje elektronskim načinima komunikacije omogućilo je da aktivnosti koje organiziraju središnjicu i pojedine podružnice mogu pratiti i naši članovi koji ne mogu napustiti svoj dom, odnosno članovi drugih udaljenijih podružnica.Stoga čestitam i zahvaljujem onima koji su zaštitili godinu dana u većoj mjeri slali svoje priloge za našu web stranicu koja je živa, donosi sve više sadržaja, pa razmišljamo o osnivanju Uredničkog odbora koji je udruženi snagama unaprijedio i poboljšao sadržaje na našoj web stranici. Zahvaljujemo gosp. Stjepanu Katiću koji je vrlo predano i uspješno do sada radio sam. Pošaljite mu i dalje vaše priloge kako se svi diljem Hrvatske upoznali s vašim aktivnostima (mail: stjepan.katic@gmail.com).

Uz to, kako smo bili planirali u našem Planu i programu rada za 2020. godinu, zamolili smo Vas da u siječnju 2021. godine održite svoje redovite Izvještajne skupštine te svoja izvješća o radu u 2020. godini i planove za 2021. godinu dostavite Upravnom odboru Društva kako bi pripremili Skupštinu Društva u veljači 2021. godine. No nove epidemiološke mjere spriječile su nas u ostvarivanju toga plana, a Upravni odbor HKLD-a je na svojoj sjednici održanoj 22. prosinca 2020. godine donio odluku da se tijekom siječnja i veljače, dok god to epidemiološke prilike (i preporuke HZJZ-a) ne dozvole, ne održavaju okupljanja većeg broja članova HKLD-a. No ukoliko bi do konca veljače ili početkom ožujka prestale važiti restriktivne mjere javnih okupljanja, isplanirajte svoje aktivnosti i redovitu godišnju Skupštinu čim prije, kako bi mogli planirati organizaciju i datum održavanja glavne Skupštine HKLD-a, najranije za ožujak, ako to epidemiološke prilike dozvole.

Prilažemo vam i okvirni plan aktivnosti našega Društva kroz godinu jer smo na prošloj Skupštini predložili svim podružnicama da slijede plan aktivnosti kroz godinu koji je ustaljen u podružnici „Branimir Richter“ Zagreb i središnjici Društva. Naravno da svoje aktivnosti možete prilagoditi svojim mogućnostima i uvriježenim običajima.

Molimo Vas da u tajništvo Društva (tajnik@www.solutionx.info) javite nove podatke o svojoj podružnici (članove Upravnog odbora i kontakte) kako bi podaci na web stranici bili aktualni.

Ujedno Vas pozivamo da se pridružite našoj humanitarnoj inicijativi za prikupljanje pomoći stradalima od potresa, bilo financijskom pomoći u novcu koji možete uplatiti na račun HKLD-a, bilo prikupljanjem hrane i osnovnih potrepština (brašno, konzerve, suhomesnati proizvodi, voda, sokovi, sredstva za higijenu, topla odjeća i obuća, posteljina). Financijsku pomoć u okviru Vaših mogućnosti možete uplatiti na naš račun:

Hrvatsko katoličko liječničko društvo
Praška 6 / II, Zagreb               
Privredna banka Zagreb, IBAN: HR2723400091110174540
uz obaveznu naznaku (pod opisom plaćanja ili svrhe plaćanja): DONACIJA ZA POTRES
a na uplatnici navesti VAŠE IME I PREZIME

Ostala pomoć prikupljati će se na adresi Društva (Božjakovinska 7, Zagreb) uz obveznu prethodnu najavu tajnika gđi Slavici (095 5538685) ili rizničarski dr. Dijani Krišto (098 469694)

Unaprijed Vam svima hvala na suradnji i dobroj volji u pomoći nastradalima i radu Društva!

Pozdrav u Kristu,

Doc. dr. sc. prim. Rok Čivljak , dr. med.
predsjednik HKLD-a

 Zagreb, 25. siječnja 2021.

 

 

PLAN I PROGRAM RADA HKLD  ZA 2021. GODINU

SIJEČANJ

VELJAČA

 

Godišnje skupštine podružnica

(trebaju se održati prije Godišnje skupštine Društva)

7. 2. 2021.

Obilježavanje Dana života

(po podružnicama)

11. 2. 2021.

Obilježavanje Dana bolesnika

(po podružnicama)

OŽUJAK

???

Godišnja izvještajna skupština Društva

(Zagreb, Praška 6 / II)

 

Korizmena duhovna obnova

(po podružnicama)

TRAVANJ

SVIBANJ

15. 5. 2021.

Okrugli stol / simpozij: Priziv savjesti

30. 5. 2021.

Hodočašće zdravstvenih djelatnika Majci Božjoj Voćinskoj

(???)

LIPANJ

3. – 6. 6. 2021.

Tijelovska duhovna obnova

(Krasno)

11. 6. 2021.

Obnova posvete Presvetom Srcu Isusovom

(po podružnicama)

RUJAN

LISTOPAD

26. 9. 2021.

Blagdan sv. Kuzme i Damjana

(po podružnicama)

???

Hodočašće u Boku kotorsku, putevima hrvatskih svetaca

(???)

18. 10. 2021.

Blagdan sv. Luka

(po podružnicama)

STUDENI

PROSINAC

20. 11. 2021.

Hodočašće u Vukovaru

(zajedno s Podružnicom Zagreb ???)

 

 

12. 12. 2021.

Molitva za nerođene (Gospa Guadalupska)

(po podružnicama)

 

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment