Papina molitvena nakana za veljaču posvećena smrtno bolesnim osobama

Papa Franjo poziva sve da kroz veljaču mole za osobe koje su smrtno bolesne te za njihove obitelji

Svoju nakanu Papa objavljuje svakog mjeseca putem videoporuke Papinske svjetske molitvene mreže, premosi IKA.  U veljači se također slavi Svjetski dan bolesnika na blagdan Gospe Lurdske, 11. veljače.

Kako objašnjava papa Franjo, „kada neki ljudi govore o smrtnim bolestima, postoje dva pojma koje često miješaju: neizlječivo i nemoguće skrbiti. No nisu isti“.

Citirajući svog prethodnika svetog Ivana Pavla II., koji je poručio da treba liječiti ako je moguće, a uvijek skrbiti, Papa navodi da čak i kada su male mogućnosti za izlječenje, „svaka bolesna osoba ima pravo na medicinsku, psihološku, duhovnu i ljudsku pomoć”.

„Ozdravljenje”, priznaje, „nije uvijek moguće, ali uvijek možemo njegovati bolesnu osobu“.

Osvrćući se na važnost palijativne skrbi, papa Franjo ponovno potvrđuje da takva skrb „jamči pacijentu ne samo medicinsku skrb”, već i „ljudsku pomoć i blizinu”.

Pritom, govoreći o ulozi obitelji, ističe da oni koji pate „ne smiju biti prepušteni sami u tim teškim trenucima“. Uloga obitelji „je presudna“, kaže Papa, ističući da rodbina „treba pristup odgovarajućim sredstvima kako bi pružila odgovarajuću fizičku, duhovnu i društvenu podršku“.

Papa Franjo zaključuje tražeći molitvu i zalaganje svih kako bi „smrtno bolesni i njihove obitelji uvijek dobili potrebnu medicinsku i ljudsku skrb i pomoć”.

Izvor: IKA 

 

 

No Comments

Post A Comment