Ovogodišnja likovna kolonija HKLD-a na jezeru Sabljaci, 15. rujna!

HKLD Božićna izložba 2017 144

Tradicionalna likovna kolonija Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva, u organizaciji Podružnice „Branimir Richter“ Zagreb, održat će se u subotu 15. rujna 2018. godine na obali jezera Sabljaci u ogulinskom kraju

Kako nam je potvrdila prof. dr. sc. Danica Galešić-Ljubanović, predsjednica Podružnice „Branimir Richter“ Zagreb HKLD-a, na upravnom odboru odlučeno je da će se ovogodišnja likovna kolonija HKLD-a održati na obalama jezera Sabljaci, nekoliko kilometara udaljenog od Ogulina. Jezero Sabljaci zbog svoje ljepote i veličine prozvano je Ogulinsko more. Nastalo je pregradnjom Zagorske Mrežmice 1959. godine za potrebe hidroelektrane Gojak. Iza brane se pruža plava oaza usred gorsko-planinskog krajolika. Jezero je omiljeno izletište ljubitelja veslanja, jedrenja na dasci, plivanja, ronjenja, ali i stjecište ribolovaca. Ljeti je i poprište “Jezerskih igara”, uz veslačke regate i druga sportska nadmetanja. Okolica jezera pruža mogućnosti za ugodne šetnje i vožnje biciklom te je izletničko i rekreacijsko središte ogulinskog kraja.

Prisjetimo se, prošlogodišnja likovna kolonija HKLD-a održana je u Saborskom.

Uz hodočašće liječnika članova HKLD-a i prijatelja u ogulinski kraj sudjelovat će i dvadesetak eminentnih hrvatskih slikarica i slikara koji će izraditi umjetnička djela prema slobodnom izboru, ali i sakralne motive. Za sve sudionike bit će osiguran prijevoz od Zagrebu, a za umjetnike i potrebni likovni materijal.

Nastala i donirana likovna djela bit će izložena na tradicionalnoj izložbi uz božićni domjenak, u Domu HKLD-a (Praška 6, Marićev prolaz) u Zagrebu, a nakon toga bit će ponuđena na prodaju za otkup i uređenje navedenog prostora.

 

No Comments

Post A Comment