Oproštaj s mons. prof. Valentinom Pozaićem

biskup Valentin Pozaić

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 36

U prostorijama Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva održan je svečani oproštaj od našeg dugogodišnjeg duhovnika mons. prof. Valentina Pozaića

U utorak 24. rujna 2019. godine nakon sv. mise u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici koju je predvodio prof. Ivan Bodrožić u prostorijama Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva održan je svečani oproštaj od našeg dugogodišnjeg duhovnika mons. prof. Valentina Pozaića.

Proslava je počela molitvom koju je predvodio naš novi duhovnik prof. dr. Ivan Bodrožić.

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 2

Nakon toga je predsjednica HKLD-a prof. dr. sc. Ana Planinc-Peraica pozdravila sve prisutne i održala govor u kojem je u ime svih članova zahvalila dosadašnjem duhovniku mons. prof. Valentinu Pozaiću na njegovoj podršci koju je godinama pružao HKLD-u.

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 12

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 15

Naglasila je da su se izmjenjivali predsjednici Društva i predsjednici podružnica, no naš je duhovnik uvijek bio s nama. Naš je duhovnik poticao naše članove na širenje i svjedočenje moralno-etičkih principa. Na poticaj mons. Valentina Pozaića HKLD je uskoro postao dio europskog i svjetskog udruženja katoličkih liječnika (FEAMC-a i FIAMC-a). U tim su udruženjima prepoznali izuzetnu vrijednost našeg duhovnika pa je bio i dugogodišnji duhovni asistent FEAMC-a. Bio je svjestan važnosti našeg časopisa „Glasnik HKLD-a“ za međusobnu povezanost članova u podružnicama pa je poticao njegovo izdavanje. Omogućio je da se u suradnji s Filozofsko-teološkim institutom Družbe Isusove tiskaju tekstovi objavljeni na seminarima i tečajevima koji su se nekad redovito održavali. Osim što se je brinuo za Društvo, brinuo se je i za pojedine članove.

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 19

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 26

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 29

Predsjednica je na kraju naglasila da smo mu zahvalni za oblikovanje naše savjesti, nadahnuće i ljubav koja ostaje upisana u našim srcima.

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 32

Nakon toga je novi duhovnik prof. dr. Ivan Bodrožić održao prigodno predavanje o svetom Tomi Akvinskom koji je za bol duše koristio medicinske termine.

Dr. sc. Maja Peraica, dr. med.

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 33

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 35

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 41

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 39

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 42

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 44

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 7

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 11

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 16

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 37

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 40

Oproštaj s mons prof Valentinom Pozaićem 3

hkld duhovnik 7

hkld duhovnik

duhovnik hkld 2

 Foto: Ž. Udiljak

 

No Comments

Post A Comment