Održano hodočašće članova HKLD-a i HKDMSiT-a Svetom Leopoldu Bogdanu Mandiću u Zakučac

Članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva /HKLD-a/ i Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara /HKDMSiT/ već godinama tradicionalno trećeg dana trodnevnice 11. svibnja, uoči proslave blagdana Svetog Leopolda Bogdana Mandića hodočaste u Zakučac kod Omiša

Ove godine misu za zdravlje predslavio je don Stipan Šurlin, duhovni asistent HKLD-a podružnice Split u koncelebraciji sa don Emanuelom Petrovim i fra Stipom Bešlićem. U homiliji je don Stipan naglasio da kršćanska antropologija razlikuje tri čovjekove dimenzije: tijelo, duh i dušu. Zdravlje je dragocjena vrjednota koju čovjek želi ostvariti u sve tri dimenzije. Propovjednik je upozorio da to nije uvijek moguće i da put do tjelesnog zdravlja nije uvijekni moguć a ni prihvatljiv po svaku cijenu.

Na primjeru Svetog Leopolda vidimo kako je on pored mnogih somatskih bolesti i tjelesnih mana uspio sačuvati zdrav duh i kako pored ozbiljno narušenog zdravlja ustrajnim radom svakodnevno slavio Gospodina. Misi je prethodila mogućnost ispovijedi i molitva Gospine krunice i molitve pobožnosti sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću.

dr. Danijela De Micheli Vitturi

logo kriz

No Comments

Post A Comment