Održana redovita godišnja Skupština podružnice Požega HKLD-a

Održana redovita godišnja Skupština podružnice Požega HKLD a 1

U subotu 20. ožujka 2020. godine u Dvorani bl. Alojzija Stepinca u Biskupskom domu u Požegi održana je redovita godišnja Skupština podružnice Požega Hrvatskog katoličkog liječničkog društva

Skupština je započela molitvom koju je predvodio predstojnik Katehetskog ureda Požeške biskupije vlč. Robert Kupčak koji je nazočnima uputio i pozdrave požeškog biskupa mons. dr. Antuna Škvorčevića. Potom je Skupštinu otvorio dr. Hrvoje Bogadi, dugogodišnji predsjednik Podružnice, pozdravivši goste iz Zagreba i Splita: doc. dr. sc. Roka Čivljaka, predsjednika HKLD-a, dr. sc. Petra Bilića, dopredsjednika HKLD-a, prof. dr. sc. don Ivana Bodrožića, duhovnog asistenta HKLD-a te izv. prof. dr. sc. Martu Čivljak, pročelnicu Odjela za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Održana redovita godišnja Skupština podružnice Požega HKLD a 1

Prof. Bodrožić održao je duhovni nagovor, a predsjednik Podružnice iznio kratko izvješće o aktivnosti Podružnice tijekom 2020. godine te plan rada za 2021. godinu. Na kraju Skupštine predsjednik Društva doc. Rok Čivljak pozdravio je nazočne i prenio sažetak razgovora s biskupom Škvorčevićem s kojim je dogovorena dalja suradnja između požeške Podružnice HKLD-a i Požeške biskupije. Uz to, razgovaralo se i o tradicionalnom hodočašću zdravstvenih djelatnika Požeške biskupije u Voćin u kojemu redovito sudjeluju i članovi podružnice “Branimir Richter” Zagreb i drugih podružnica HKLD-a te obostranoj želji da ovo biskupijsko hodočašće preraste u nacionalno hodočašće svih hrvatskih zdravstvenih djelatnika Gospi Voćinskoj. 

Održana redovita godišnja Skupština podružnice Požega HKLD a 4

Na Skupštini se razgovaralo i o planovima HKLD-a za budućnost kao i o mogućim izmjenama Statuta HKLD-a kojima bi se stvorili temelji za ojačavanjem regionalne suradnje podružnica HKLD-a i boljom suradnjom s mjesnom Crkvom i mjesnim ordinarijima kojima su aktivnosti HKLD-a važan sastavni dio pastorala, osobito pastorala bolesnika i zdravstvenih djelatnika.

Susret je završio kratkim druženjem članova HKLD-a iz Požege, Zagreba i Splita uz želju za skorim ponovnim susretom.

Skupštini je prethodio sastanak dužnosnika HKLD-a s požeškim biskupom mons. dr. Antunom Škvorčevićem tijekom kojega je biskup upoznao ugledne goste s povijesno-kulturnom baštinom Požeške doline i djelovanjem Crkve na ovim prostorima, napose od osnutka Požeške biskupije 1997. godine. Članovi HKLD-a upoznali su biskupa Antuna s planovima Upravnog odbora za unapređenjem rada Društva, osobito na razini biskupija s kojima bi podružnice HKLD-a trebale razvijati tješnju suradnju i zajedničke projekte.

Detaljnije o tom susretu na poveznici:

https://pozeska-biskupija.hr/2021/03/21/biskup-antun-primio-predsjednika-hrvatskog-katolickog-lijecnickog-drustva/ 

Podružnica Požega HKLD-a

Održana redovita godišnja Skupština podružnice Požega HKLD a 2

Održana redovita godišnja Skupština podružnice Požega HKLD a 5

Održana redovita godišnja Skupština podružnice Požega HKLD a 3

 

 

logo HKLD 30 god

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment