Održana korizmena duhovna obnova u općoj bolnici Zabok

korizmena duhovna obnova u bolnici Zabok 1

Članovi podružnice Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva Zabok okupili su se u ponedjeljak 09. ožujka u prostorijama Opće bolnice Zabok na svoj susret i korizmenu duhovnu obnovu, koju je predvodio vlč. Marijan Culjak, župnik u Zaboku

Predsjednica dr. Blanka Kralj, spec. fizikalne medicine i rehabilitacije iz Opće bolnice Zabok ističe da su ovi susreti veliko ohrabrenje za članove koji žele u svoje svakodnevno liječničko djelovanje ugrađivati svoja vjernička uvjerenja i promicati katoličke moralno–etičke stavove u medicinskoj znanosti i praksi.

Vlč. Marijan započeo je susret misnim slavljem u bolničkoj kapeli Sv. Ivana Krstitelja, pozvavši nazočne da u svoju molitve uključe sve liječnike i zdravstveno osoblje, bolesnike, osamljene i napuštene.

Nakon misnoga slavlja, vlč Marijan je nazočnim članovima HDKL-a održao prigodno predavanje u „Sivoj dvorani” Opće bolnice Zabok, na temu „Korizma, poziv na obraćenje i oproštenje”. Kakvi ćemo mi biti nakon ovih četrdeset dana? Gdje ćemo mi biti? Četrdeset dana mogu – mi možemo – iznova promisliti, o onom što život donosi; što mene čini kršćaninom. Ovih četrdeset dana su šansa u kojoj možemo sebe ponovno osmisliti. Svaki i svaka od nas je pozvan, svaki i svaka od nas ima svoje zvanje, karizme i talente. I sve ono što imamo, imamo da bi mogli koristiti drugima: bližnjima; daljnjima; opterećenima; žalosnima; bolesnima; samima; progonjenima… da koristimo životu. U korizmi postimo, molimo i trudimo se oko bratske ljubavi kako bismo postali sposobni pobijediti grijeh i đavla. Tako izlazimo iz pustinje i ulazimo u Božje obećanje. Post i odricanje su nužni uvjeti kako bismo po molitvi zadobili Božju milost.

korizmena duhovna obnova u bolnici Zabok 3

Kroz ovih četrdeset dana idemo ususret Uskrsu, danu kada je smrt pobijeđena i nama omogućen novi život – poručuje i ohrabruje nazočne vlč. Culjak, neka je svima blagoslovljen hod kroz ovu korizmu da bi svi zajedno čista srca mogli dočekati najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Na završetku susreta, svima je na sudjelovanju zahvalila predsjednica zabočke podružnice HDKL-a dr. Blanka Kralj.

Darko Fiket, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije

No Comments

Post A Comment