Održana Korizmena duhovna obnova splitske podružnice

U subotu, 06. travnja s početkom u 16 sati u Franjevačkom klerikatu na splitskom Trsteniku održana je Korizmena duhovna obnova splitske podružnice HKLD-a

duhovna obnova split

Sunčano subotnje popodne koje je mamilo na šetnju po Rivi pedesetak članove splitske podružnice odlučilo je provesti u razmišljanju, meditaciji, molitvi i međusobnom druženju pripremajući se za najveći kršćanski blagdan.

Nakon pozdrava i zahvala domaćinima u meditaciju nas je uveo Fra Domagoj Runje, gvardijan franjevačkog samostana O. fra Ante Antića. Pod njegovim vodstvom „ušli“ smo u zadnje sate Isusove muke, razmišljali smo o drami u Getsemanskom vrtu u kojoj se s činilo kako je Isus napušten ne samo od svojih učenika već i od samog Boga Oca. Fra Domagoj nam Isusovu muku prikazao kao najdrastičniji primjer ljudske destruktivne moći koja je Isusa natjerala da zavapi „Bože moj Bože, zašto si me ostavio?“ Bog nije s onima koji čine zlo, naš Bog je s onima koji trpe. Na koncu, najviše što ljudska destruktivna moć može napraviti jest uzeti život. Ali ga ne može dati i vratiti! To može samo Bog i nakon Isusove muke i smrti Bog uskrsnućem svog sina život suprotstavlja ljudskoj destrukciji.

Nakon meditacije don Ante Mateljan je svojom uobičajenom nadahnutošću vodio Križni put dok se naš novi duhovnik don Stipan Šurlin brinuo da naši članovi dobiju priliku za ispovijed.

duhovna obnova split 2

Nakon Sv. mise i pričesti pod obje prilike nastavili smo se družiti u samostanskoj blagovaonici gdje smo se okrijepili sinjskim uštipcima i slatkim delicijama kojima su naši članovi i domaćini Franjevci osladili još jedno od naših tradicionalnih druženja.

Zahvaljujemo još jednom našim domaćinima i preporučamo se za buduća druženja.

Prof. dr. sc. Ivica Grković
predsjednik Podružnice Split, HKLD-a

No Comments

Post A Comment