Održana duhovna obnova članova riječke i pulske podružnice u Opatiji

opatija 2016

U Centru za duhovnu obnovu u Rezidenciji Družbe Isusove u Opatiji održana je od 28.-30. listopada 2016. već tradicionalna duhovna obnova pulske i riječke podružnice HKLD-a

Osim članova te dvije podružnice na duhovnoj obnovi bili su i članovi iz Zagreba i Splita. Duhovnu obnovu vodio je pater Niko Bilić, SJ.

U prekrasnoj rezidenciji Družbe Isusove na kraju Godine milosrđa tema duhovne obnove bila je „Božje milosrđe i liječnici danas“. Pater Bilić naveo je primjer iz Starog zavjeta kada je Jahve obećao Jakovu da će ga štiti i zbog čega se je Jakov, pun povjerenja nakon mnogo godina bijega iz domovine, krenuo sa ženama, djecom i stokom prema svom bratu s kojim je bio u zavadi. Na tom putu Jakov je molio Jahvu da mu pomogne kao što mu je bio obećao. Doživio je preobraženje te više ne misli samo na sebe nego i na svoju obitelj i zato moli brata da ga primi i da se pomire. U više je navrata Krist pokazao svoje milosrđe prema ljudima nahranivši ih, izliječivši ih i opraštajući im njihove grijehe.

Primjeri milosrđa Gospodinovog iz Starog zavjeta i iz Evanđelja bili su osnova za osobna razmatranja nakon predavanja kada je svatko od sudionika duhovne obnove našao mirni kutak u vrtu, na terasi s pogledom na more ili u crkvi. Zahvaljujući predavanjima o milosrđu Kristovom, koje je uzor svim liječnicima, i prekrasnom okruženju osnaženi smo se vratili svojim domovima i svakodnevnim dužnostima.

Dr. Maja Peraica

No Comments

Post A Comment