Održana adventska duhovna obnova Sekcije farmaceuta i medicinskih biokemičara

Sekcija farmaceuta i medicinskih biokemičara Hrvatskog katoličkog liječničkog društva održala je adventsku duhovnu obnovu 18. prosinca 2023. u 19h u zagrebačkoj Praškoj ulici, u dvorani Margarita Peraica. Molitvu i razmatranje predvodio je don Niko Tunjić, novi duhovnik Sekcije.

Duhovna obnova započela je uvodnom molitvom, nakon čega je slijedilo razmatranje na temu Božjeg poziva. Don Niko je naglasio kako u evanđeoskim izvještajima nalazimo bitne elemente koji omogućuju lakše i jasnije shvaćanje kršćanskog poziva, a to su: nezasluženost i slobodna Božja inicijativa, ostavljanje dosadašnjeg načina života, nasljedovanje i poslanje.

Prihvaćanjem Isusovog poziva ne ulazi se u neko zatvoreno stanje nego kretanje i nasljedovanje. Poziv osim odricanja uključuje i zajedništvo s Isusom, novi životni plan. Najjača kriza nije dok se Boga traži nego kad Ga se susretne i otkrije da je On znatno drugačiji nego što smo Ga mi zamišljali i što je bio u našoj percepciji, da je veći, bogatiji i misteriozniji. To je trenutak istine i osobnog susreta s Gospodinom.

Posebno je naglasio da je vrijeme Došašća upravo vrijeme priprave za taj susret gdje čovjek izlazi iz svog zatvorenog ja, granice vlastitog ja se ruše da bi se osoba mogla naći u većem dobru. U tom smislu naglasio je važnost zajednice jer čovjek nije samo osoba nego i obitelj i zajednica. Na kraju razmatranja don Niko nas je pozvao na zajedništvo s Isusom i međusobnu ljubav i zajedništvo jer ćemo po tome biti prepoznatljivi u društvu.

Jasna Ćurić, mag. pharm.
predsjednica Sekcije

 

No Comments

Post A Comment