17. Tijelovska duhovna obnova u Krasnom

Održana 17. Tijelovska duhovna obnova u Krasnom

Od 8. do 11. lipnja 2023. godine održana je 17. po redu Tijelovska duhovna obnova u Krasnom, za članove HKLD-a i članove njihovih obitelji

Duhovnu obnovu je vodio mons. Marinko Miličević, svećenik Gospičke biskupije.

U svojim predavanjima naglasak je stavio na značenje i učinak molitve u našim životima. Molitva daje istinsku slavu i hvalu Bogu, a sve to se odražava ne samo  na naš duhovni, nego i tjelesni život. Uvijek smo pozvani na dublje upoznavanje Boga i samoga sebe. 

Bilo je govora i o vrlo aktualnoj temi kršćanskog autoriteta nad zlim silama. Često se zbog nepoznavanja svog kršćanskog dostojanstva,  autoriteta,  trpi razna demonska zavođenja. To je pojašnjeno Isusovim riječima i tradicijom Crkve te aktualnim crkvenim dokumentima koji o tome govore. 

Govor o Duhu Svetom, na temelju kateheza sv. Ivana Pavla II, uveo nas je u dublje poznavanje ove Božanske osobe i u produbljivanje odnosa (zajedništva) s Njim. Bilo je riječi o važnosti vlastitog osposobljavanja da slušamo, da osluškujemo druge, da prepoznajemo kroz to slušanje i milosno Božje djelovanje i ljubav. Tako dolazimo do onog najizvrsnijeg: slušanje Boga koje se prvenstveno događa u molitvi i  posebno u razmatranju njegove Riječi!!!

U petak po podne smo imali gosta, brata Danijela Čovića koji je trenutno u eksperimentu  za pustinju, za pustinjaka. U crkvi Majke Božje od Krasna govorio nam je o karizmama u Crkvi.  One su oduvijek prisutne u Crkvi, a u ovom postkoncilskom vremenu sve više dolaze do izražaja i sve je veća potreba za njima. Govorio je o karizmi ozdravljanja. Mi smo samo službenici, protok za Božje milosrđe koje se očituje karizmama. Na kraju su on i vlč. Marinko Miličević molili za nas. U predvečerje smo otišli i do drvene kapele u šumi, koja nije daleko od našeg smještaja.  Kraće vrijeme smo molili pred Presvetim, a nakon toga nam je brat Danijel  govorio o pustinjaštvu u prva kršćanska vremena i kroz povijest.  Ovaj stil života ponovno oživljava. Riječi i susret s pustinjakom Danijelom su za nas bile novost i osvježenje. 

U subotu su dr. Danijela de Micheli Vituri i dr. Žarko Šperanda imali kraće predavanje o rađanju, roditeljstvu i populacijskoj situaciji. U nedjelju je dr. Mirjana Radan imala meditaciju o zahvalnosti i svjedočenje o Božjoj milosti u životu i radu.

Na koncu je duhovna obnova okrunjena zajedničkim Cenakulom – molitvom svete krunice i posvetom Bezgrešnom Srcu Marijinom, a u nedjelju nakon ručka, obogaćeni milostima i radošću zajedništva, uputili smo se svojim kućama. Krasno je za zaista sve nas  k r a s n o !

Marija Žagar

No Comments

Post A Comment