Održan sastanak HKLD-a Podružnice Pakrac, Lipik, Daruvar 15. prosinca 2018. u kapelici Bolnice Lipik

HKLD Lipik 3

Duhovnu tematiku USUSRET BOŽIĆU predvodio je predsjednik Podružnice prim.dr. Oto Kraml sa sadržajem Božićne poruke nama „Postani djetetom“, fra Zvjezdana Linića.

Isus nam govori: „Postao sam djetetom. Postao sam čovjekom. I to je volja moga nebeskog Oca. Jer, On je tako ljubio svijet da je Sina svoga dao. Dogodilo se Utjelovljenje. Prepoznaj u tome svekoliku moju poniznost.“
U daljnjem razmatranju je prigodna poruka nama: „Postani djetetom. Budi malen. Ako ne budete kao djeca, nećete ući u Kraljevstvo nebesko. Tek s povjerenjem djeteta moći ćete shvatiti i osjetiti svu ljubav nebeskog Oca. Tek se kao djeca možete prepustiti njegovom krilu“.
Pri kraju ove poruke Isus nam poručuje: „Božić je: to je blagdan moga rođenja. To je dan kad sam postao čovjekom, kad sam postao djetetom. Budite i vi dovoljno maleni da služeći u ljubavi usrećite sve oko sebe. Moja poniznost neka potakne i sve vas na poniznu i strpljivu ljubav. Moje služenje neka vam otkrije ljepotu života za druge, služenja drugima.“

Nakon ovog dijela sastanka nastavili smo u svečanom tonu jer je slijedio Božićni koncert Gradskog puhačkog orkestra Lipik pod ravnanjem profesora Danijela Rajkovića i vokalnog tria „Contesse“ koji predstavljaju Kristina Zednik, Ana Kobetić i Marta Filipović uz voditeljicu profesoricu Teu Siladži.
Uživali smo u izvrsnoj izvedbi božićnih pjesama i ovim danom smo se uveli u ozračje i iščekivanje našeg velikog kršćanskog blagdana – Božića.

Predsjednik Podružnice
Prim. dr. Oto Kraml

Sastanak Podružnice 2018

lipik

HKLD Lipik

No Comments

Post A Comment