Odlazak u redovnu mirovinu prim. dr. Ota Kramla dugogodišnjeg djelatnika Specijalne bolnice Lipik

Prim. dr. Oto Kraml bio je voditelj inicijalnog odbora osnivanja Podružnice Pakrac, Lipik, Daruvar HKLD-a, 2011. godine. Tada je izabran za predsjednika Podružnice koju dužnost još uvijek obnaša. Najzaslužnija je osoba za održavanje tradicionalnog stručnog Balneološkog skupa koji doprinosi čuvanju uspomene na kolegu dr. Ivana Šretera.

Prim dr Oto Kraml 1

Prim. dr. Oto Kraml od 10. srpnja ove godine službeno je u zasluženoj mirovini.

Godine 1981. kao mladi liječnik došao je u Bolnicu Lipik, za koju je specijalizirao fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Bio je aktivan u svim sferama djelatnosti naše Bolnice. U svojoj liječničkoj struci predano je radio s bolesnicima, od odjelnog liječnika prošao je sve funkcije do obavljanja dva mandata zamjenika ravnatelja.

Jedan je od važnijih nositelja aktivnosti na obnovi Bolnice nakon Domovinskog rata te njenom vraćanju na lječilišnu kartu Hrvatske kao regionalnog rehabilitacijskog centra za neurološke bolesti i promociji u lječilišnom turizmu.

1993. godine bio je jedini liječnik u Bolnici i time održao kontinuitet medicinske službe do kasnijeg popunjavanja liječničkog kadra.

Prim dr Oto Kraml 2

Podržavao je timski rad i uvodio je mlade novoprimljene liječnike u praktični rad te svesrdno poticao na usavršavanje struke i stručno-znanstvenog napredovanja ne samo liječnika već i fizioterapeuta, medicinskih sestara i tehničara i drugih suradnika. On sam je dostigao priznanje titule primarijusa.

Prim. dr. Oto Kraml najzaslužnija je osoba za održavanje tradicionalnog stručnog Balneološkog skupa i čuvanje uspomene na kolegu dr. Ivana Šretera.

Bio je voditelj inicijalnog odbora osnivanja Podružnice Pakrac, Lipik, Daruvar HKLD-a 2011. godine. Tada je izabran za predsjednika Podružnice koju dužnost još uvijek obnaša sa svojim timom i u dobroj suradnji sa središnjicom Društva u Zagrebu.

U slobodno vrijeme se bavi slikarstvom i mnogo njegovih slika se nalazi u našoj Bolnici, a na mnogobrojnim likovnim izložbama i kolonijama promovira Lipik.

Zahvaljujemo prim. dr. Oti na svemu što je učinio u razvoju naše ustanove i grada a u Toplicama Lipik uvijek je dobrodošao.

Izvor: WEB str. Bolnice Lipik
http://www.bolnica-lipik.hr/

Prim dr Oto Kraml 3

Prim dr Oto Kraml 4

 

No Comments

Post A Comment