Obnova posvete zdravstvenih radnika Presvetom Srcu Isusovu u Splitu

A Split 1

Članovi Upravnog odbora HKLD-a na poziv predsjednika podružnice Split HKLD-a prof. dr. sc. Ivice Grkovića i duhovnika prof. dr. sc. Ivana Bodrožića okupili su se na zajedničku molitvu u crkvi Presvetog Srca Isusova u Splitu u kojoj je svečano obilježen i župni blagdan

Zbog oštećenja bazilike Srca Isusova u Zagrebu nedavnim potresom, ranije planirana ovogodišnja proslava blagdana Presvetog Srca Isusova i obnova posvete zdravstvenih radnika Srcu Isusovu održana je 19. lipnja 2020. godine u Splitu.

Naime, u lipnju 2019. godine na inicijativu Međunarodne federacije katoličkih liječničkih društava (FIAMC) papa Franjo je u Vatikanu sve katoličke liječnike posvetio Presvetom Srcu Isusovu. Upravni odbor HKLD-a odlučio je svake godine obilježiti ovaj dan prigodnim misnim slavljem, po mogućnosti u jednoj od crkava posvećenih Presvetom Srcu Isusovu, te obnoviti posvetu liječnika i svih drugih zdravstvenih radnika Presvetom Srcu Isusovu.

Ove godine članovi Upravnog odbora HKLD-a na poziv predsjednika podružnice Split HKLD-a prof. dr. sc. Ivice Grkovića i duhovnika prof. dr. sc. Ivana Bodrožića okupili su se na zajedničku molitvu u crkvi Presvetog Srca Isusova u Splitu u kojoj je svečano obilježen i župni blagdan. Misno slavlje predvodio je duhovnik HKLD-a don Ivan Bodrožić uz koncelebraciju duhovnika podružnice Split don Stipana Šurlina i župnika don Bože Plazibata.

Na misi su uz članove mjesne župne zajednice i brojne vjernike susjednih župa sudjelovali i članovi Upravnog odbora HKLD-a, članovi podružnice Split HKLD-a te predsjednik podružnice Šibenik dr. Željko Perković.

Svečanom ugođaju misnom slavlju pridonijeli su i glazbenici, udruženi Mješoviti župni zbor i Zbor mladih koje je predvodio orguljaš i dirigent prof. Andro Čalo. Dirljiva je bila izvedba zahvalne meditacije Gabriel’s oboe Ane Mandić (oboa) i Andre Čala (orgulje), pjesme koju je skladao Ennio Morricone za čuveni film Misija, kao i izvedba prigodne pjesme O Srce naše ufanje, izvore svake milosti.

Idućeg dana, na blagdan Bezgrješnog Srca Marijina, članovi Upravnog odbora HKLD-a okupili su se na molitvi Bogorodici u Svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu gdje su održati i svoju redovitu 3. sjednicu Upravnog odbora u kojem su razmatrali prijedloge za unapređenje aktivnosti HKLD-a, osobito bolje koordinacije rada brojnih podružnica i sekcija Društva. Sastanak u Vepricu ne samo da je bio uspješan i plodonosan, već su zbog iznimne gostoljubivosti upravitelja Svetišta don Mije Šurlina članovi Upravnog odbora izrazili želju da se u ovom lijepom i duhovnom središtu okupimo ponovo, u još većem broju.

Nakon sastanka, predstavnike Upravnog odbora primio je i nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić s kojim su razmijenili prijedloge i ideje za intenzivnijim uključivanjem članova HKLD-a u aktivnosti mjesne Crkve, osobito društvene i socijalne programe posvećene bolesnicima, umirovljenicima i mladima.

Doc. dr. sc. Rok Čivljak
predsjednik HKLD-a

 

Dijelove mise pogledajte na Facebooku!

Pogledajte još fotografija!

Srce Split 1

UO Split 2

UO Split 3

UO Split 4

 

No Comments

Post A Comment