Obiteljski izlet HKLD-a podružnice Split 2014.

HKLD Split 25 06 2014

U srijedu 25. lipnja 2014. članovi HKLD-a podružnice Split, predvođeni duhovnim asistentom don Antom Mateljanom, kraj ove akademske godine završili su tradicionalnim obiteljskim izletom.

Susret je započeo okupljanjem 67 članova HKLD-a podružnice Split i članova njihovih obitelji ispred crkve Svih Svetih u Hrvacama, koja je na crti obrane u Domovinskom ratu viša puta pogođena ali i nakon rata prekrasno obnovljena. U crkvi smo slavili sv. misu za sve članove HKLD-a, njihove obitelji i osobito za bolesne i potrebne. U homiliji je don Ante razvio razmišljanje o završetku: jednog razdoblja, jedne školske godine, pa i o završetku života. Razmišljanje je nastavio o završetcima evanđelja, a posebno se osvrnuo na dva završetka Ivanovog evanđelja. Dok sinoptici govore o poslanju učenika, daru Duha Svetoga i Isusovoj trajnoj prisutnosti, Ivan govori o razlogu pisanja evanđelje: «Da vjerujete da je Isus Krist, i da vjerujući imate život u imenu njegovu». Drugi završetak govori o nenapisanim knjigama evanđelja: o onome što je Isus učinio a nije zapisano. Očito je da se taj završetak ne odnosi samo na ono što je Isus činio za svoga zemaljskog života, nego i na ono što on čini danas. Zatim je upitao kako bi to bilo kad bi Gospodin od nas zatražio da napišemo svoju knjigu Radosne vijesti, u kojoj ćemo opisati što je Gospodin učinio u našem životu. Kako bi bilo da tu knjigu radosne vijesti ostavimo svojoj djeci da vjeruju Isusu Kristu i da imaju život u imenu njegovu. Poželio je da ovaj dan bude radostno upisan u knjigu evanđelja našeg života.

Nakon svete mise druženje se nastavilo u planinarskom domu sv. Jakova na Vrdovu, na planini Dinari. Svoj doprinos obilju za stolom, uz one koji brinu o planinarskom domu, posebno su dali domaći liječnici, dr. Marko Jukić, dr. Šimun Jukić i dr. Tanja Kodžoman, te obitelj Mile i Mare Čavčić. Unatoč lošim prognozama i ovaj put nas je poslužilo vrlo ugodno vrijeme. Na samom kraju susreta napravili smo i malu humanitarnu akciju, u kojoj smo kupnjom knjige «Vrata vjere» don Ante Mateljana, sakupili lijep prilog za pomoć jednoj mladoj obitelji.

Od srca hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli radosti ovog dana.

Danijela De Micheli Vitturi

No Comments

Post A Comment