Obilježavanje 30. obljetnice osnivanja Podružnice HKLD-a u Splitu

Poštovani i dragi prijatelji, kolegice i kolege članovi HKLD-a,
sa zadovoljstvom Vas pozivamo na događanja koja obilježavamo povodom 30. obljetnice osnivanja Podružnice HKLD-a u Splitu.

Trodnevna događanja započinjemo hodočašćem sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću u Zakučac u četvrtak 11. svibnja 2023. godine. U 17:30 sati tog dana (trećeg dana trodnevnice) u Svetištu će se održati sv. misa kojoj tradicionalno nazoče članovi HKLD-a kao i članice i članovi Hrvatskoga katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara. Misno slavlje predvodi novi duhovnik naše Podružnice fra Domagoj Runje, izvanredni profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.

Obavijest s detaljnim rasporedom događanja možete vidjeti ovdje: https://ika.hkm.hr/novosti/objavljen-program-priprave-i-proslave-sv-leopolda-b-mandica-u-zakuccu-kod-omisa/

U petak, 12. svibnja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu u organizaciji KBF-a i HKLD-a održava se cjelodnevni međunarodni znanstveni skup naslovljen „Teologija i medicina pred izazovima promjene spola“. Skup će okupiti 14 domaćih i inozemnih predavača koji će o izazovima promjene spola govoriti iz medicinske, pravne, društvene i humanističke perspektive znanosti. Predsjednik programskog/organizacijskog odbora je duhovnik HKLD-a prof. dr. don Ivan Bodrožić, redoviti profesor na splitskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.

Obavijest s detaljnim rasporedom i programom znanstvenog skupa uključujući način bodovanja, te knjižicu sažetaka možete vidjeti ovdje: https://www.kbf.unist.hr/hr/znanost/znanstveni-skupovi/2359-medunarodni-znanstveni-skup-teologija-i-medicina-pred-izazovima-promjene-spola-split-12-svibnja-2023

U subotu, 13. svibnja u Svetištu majke Božje Lurdske u Vepricu obilježiti ćemo 30. obljetnicu Podružnice HKLD-a u Splitu. Ravnatelj Svetišta (https://vepric.smn.hr/) i naš domaćin je don Stipan Šurlin, donedavni duhovnik naše Podružnice.

Proslavi će se pridružiti i kolegice i kolege, članovi HKLD-a koji dolaze na znanstveni skup, a odsjesti će u Vepricu na čelu s našim predsjednikom, dr. Rokom Čivljakom i članovima Upravnog odbora.

Raspored aktivnosti proslave je slijedeći:

11:00 proslava 30. obljetnice Podružnice HKLD-a u Splitu u velikoj dvorani Svetišta

12:00 sveta misa u kapelici Svetišta

13:00 ručak u blagovaonici Svetišta

Molimo vas da se pridružite svim ovim događanjima te da svoj dolazak najavite u tajništvo Društva gospođi Slavici radi organizacije smještaja i objeda:

Slavica Grubišić: tajnistvo@hkld.hr
095 553 8685

Srdačan pozdrav u Kristu, 

Prof. dr. sc. Ivica Grković
predsjednik Podružnice HKLD-a u Splitu

 

No Comments

Post A Comment