Najava simpozija i predstavljanja knjige prof. Šmalcelja

VPozivamo vas na simpozij koji će se održati u subotu 24. veljače 2024. godine u Velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora u Šubićevoj br. 9 u Zagrebu.

Radi se o zanimljivom simpoziju na temu Evolucijski razvoj srca i translacijska medicina na kojemu će se multidisciplinarno raspravljati o evoluciji srca u odnosu na translacijsku medicinu. Tema simpozija je zanimljiva i stoga što je o kršćanskim pogledima na Božju kreaciju života na zemlji kroz evoluciju pisao i pokojni papa Benedikt (u izdanju „Verbuma“).

Pokrovitelji skupa su Hrvatska akademija medicinskih znanosti, Hrvatsko kardiološko društvo i Medicinska naklada, a sudjeluju i kolege s Veterinarskog fakulteta i Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sudjelovanje na skupu biti će bodovano od strane Hrvatske liječničke komore i Hrvatske veterinarske komore

U sklopu Simpozija biti će predstavljena i knjiga Evolutionary Development of the Heart autora prof. dr. sc. Antona Šmalcelja i prof. dr. sc. Marina Tortija u izdanju Medicinske naklade.

Kotizacija se ne naplaćuje (ulaz je slobodan), ali se preporuča prethodna najava dolaska na adresu: evolucijskirazvojsrca@vef.hr.unizg.hr.

 

No Comments

Post A Comment