Najava aktivnosti HKLD-a tijekom lipnja 2020. godine

Sacro Cuore Batoni

U lipnju 2019. godine na inicijativu Međunarodne federacije katoličkih liječničkih društava (FIAMC) papa Franjo je u Vatikanu sve katoličke liječnike posvetio Presvetom Srcu Isusovu. Ove godine zajedničku molitvu Presvetom Srcu Isusovu ispred članova HKLD-a predvodit će duhovnik Društva don Ivan Bodrožić 19. lipnja 2020. godine tijekom misnog slavlja u crkvi Presvetog Srca Isusova u Splitu u 19 sati gdje će mu se pridružiti članovi Upravnog odbora HKLD-a te duhovnici, predsjednici i članovi podružnica HKLD-a koje djeluju na području Dalmacije. Pozivamo i sve ostale članove HKLD-a koji budu u mogućnosti da nam se pridruže na ovom misnom slavlju i prigodnom domjenku nakon svete mise.

Idućeg dana, na blagdan Bezgrješnog Srca Marijina, članovi Upravnog odbora Društva okupit će se u svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu gdje će održati svoju redovitu sjednicu.

U nedjelju 21. lipnja svi članovi Društva pozvani su sudjelovati na proslavi jubileja „50 godina od kanonizacije prvog hrvatskog sveca sv. Nikole Tavelića (1970. – 2020.)“ koja će se održati u Šibeniku. Proslava će započeti u 9:30 sati ispred šibenske katedrale sv. Jakova odakle će krenuti procesija gradom do Nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića, samostana sv. Frane u Šibeniku, ispred kojega će se održati prigodo misno slavlje koje će predvoditi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u koncelebraciji više hrvatskih biskupa i svećenika. Nakon proslave u Šibeniku, u popodnevnim satima će za članove HKLD-a i njihove obitelji biti organizirano druženje i posjet Franjevačkom samostanu Majke od Milosti na Visovcu.

Potičemo sve članove HKLD-a da nam se pridruže u ovim aktivnostima.

Svi zainteresirani mogu se javiti tajnici Društva gospođi Slavici Grubišić na tel. 01 4817537 ili mob. 095 5538685 ili na mail: tajnistvo@www.solutionx.info.

Ovim putem vas obavještavamo da će sutra 7. lipnja na svetkovinu Presvetog Trojstva u 21 sat u sklopu redovite mjesečne emisije Živjeti ljubav na Radio Mariji gostovati predsjednik HKLD-a doc. dr. sc. Rok Čivljak. Tema ovotjedne emisije je priziv savjesti, a voditeljica emisije naša dugogodišnja članica dr. Danijela De Micheli Vitturi.  

Upravni odbor HKLD-a

Sacro Cuore Batoni
Pompeo Batoni (1708.-1787.): Presveto Srce Isusovo

 

No Comments

Post A Comment