Mlada misa Đuliana Trdića

duliano

Vlč. Đuliano Trdić mladomisničko slavlje imao je 6. srpnja u župi Veli Brgud, ispred župne crkve i Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije. Uz propovjednika vlč. Josipa Radića suslavili su i generalni vikar Riječke nadbiskupije mons. Emil Svažić, župnik Marinko Kaić i dvadesetak svećenika.

„Molimo se za Duha poniznosti”, rekao je propovjednik brojnim okupljenima, rodbini prijateljima i mještanima Brguda i susjednih Brešca, Zvoneća i Muna. Objasnio je kako je upravo poniznost nužna za slušanje i prihvaćanje Božje poruke. „Mnogi će reći da je danas loše vrijeme za svećenike. Pa opet, brojni su oni koji se odazivlju tom Božjem pozivu i pitamo se zašto to čine. Autentično svećeničko zvanje dolazi iz susreta s Bogom, Đuliano i drugi mladi koji su izabrali svećenički poziv doživjeli su iskustvo živoga Boga.”

Mladomisnik koji je navršio 31 godinu nije prošao uobičajeni put ka svećeničkom ređenju. Prije studija teologije završio je medicinu, diplomirao kao najbolji u generaciji. Član je Hrvatskog katoličkog liječničkog društva. Vođen željom da pomaže ljudima, nije mu bilo dovoljno biti samo liječnik nego se odlučio kao svećenik liječiti duše vjernika. Njegovo učenje nije završeno, u rujnu kreće na studij kliničke psihologije u Vatikanu, zajedno s još petnaest odabranih u svijetu.

Na kraju mlade mise zahvalio je svima koji su bili uz njega, posebno roditeljima, braći svećenicima, profesorima, svima koji su pomogli u organizaciji mlade mise, i na kraju i svojim sumještanima Brgujcima. Zamolio je prisutne da mole za njega i molitvom ga prate na svećeničkom putu. Nakon mise, druženje je nastavljeno u školskoj dvorani u Brešcima. (ri-nadbiskupija.com)

No Comments

Post A Comment