Misli, želje i poticaji predsjednice Sekcije farmaceuta i medicinskih biokemičara HKLD-a povodom Došašća

dosasce

Obraćanje predsjednice Sekcije farmaceuta i medicinskih biokemičara HKLD-a Marije Benković, mr. pharm., uoči Došašća

Dragi članovi i prijatelji Sekcije farmaceuta i medicinskih biokemičara HKLD-a,

ove godine imala sam poticaj i potrebu uputiti vam par riječi prije Došašća. Prenijeti nekoliko misli, želja, poticaja, informacija… možda me na to nagnalo što mi i samoj Došašće često prođe prebrzo, u zemaljskim stvarima, te bi me i sam Isus sigurno ukorio da nisam odabrala bolji dio, te sam previše Marta, a premalo Marija. Ili me nagnala svjetovna histerija zvana “Black friday” za koju sam išla proguglat i saznala da se radi o “početku božićne šoping sezone”. Možda me nagnalo i to što se svi pitaju koliko će “čaroban” biti advent u Zagrebu, hoće li opet biti proglašen najljepšim, kako će nas opijati miris kuhanog vina i kobasica dok šetamo gradom, kupujemo poklone i odsvuda nam maše Djed Božićnjak. A sigurno me dijelom nagnala i ta zasljepljenost izmišljenim likom koji s mojim Bogom-Božićem nema nikakve veze i koji ne nosi mojoj djeci poklone jer jednostavno ne postoji, iako visi s prozora, vozi se u tramvajima, dijeli slatkiše u šoping centrima i smiješi se s boce Coca-cole.

I dok god mi pristajemo na išta od ranije navedenog događa se da nakon Došašća odjednom više ne dolazi Božić, nego “blagdani”. Pa u mojim jaslicama se neće roditi “blagdani”, a nadam se da ću ih s obitelji dostojno pripremiti za rođenje Božića.

Zato svima vama želim Došašće ispunjeno molitvom, pokorom, poniznošću, dobrim djelima. Želim vam da odbacite sve što nije dostojno Kralja nad kraljevima, da učinite sve ono što znate da je ispravno, a teško vam ide. Da poslušate poticaje Duha Svetoga i dopustite Mu da vodi vaše živote kako biste bili odsjaj Njega u ovom Došašću, jer to je jedini sjaj koji će nam ostati kad dođemo pred Njegovo lice. Koliko mi je poznato okićene borove ne nosimo sa sobom s ovoga svijeta.

Unaprijed čestitam svima koji će biti budni i fizički i duhovno na ovogodišnjim zornicama. A proslijeđujem i karmelske e-duhovne vježbe Sa Svetim Josipom u Došašću 2017.
https://www.eduhovnevjezbe.hr/vjezbe/5

Sestro, brate: Gospodin ti dao snage i mudrosti da ovog Došašća zatvoriš oči za blještavilo svijeta i sačuvaš ih za sjaj otajstva Božića.

Od srca,
Marija Benković,
predsjednica Sekcije farmaceuta i medicinskih biokemičara HKLD-a

No Comments

Post A Comment