KOPRIVNICA: ZAHVALNICA HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA HKLD-u

U Edukacijskom centru Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, u srijedu, 18. listopada svečano je obilježena 70. obljetnica koprivničke podružnice Hrvatskog liječničkog zbora, koja danas broji 430 članova

O povijesti koprivničke podružnice HLZ-a govorila je predsjednica prof. dr. Elizabeta Horvatić.

Istaknula je 70-godišnju bogatu i raznoliku aktivnost Podružnice, kontinuirano poticanje liječnika na kvalitetan i stručan rad u skladu  najnovijim znanstvenim i stručnim spoznajama. Nazočne je pozdravio i ravnatelj bolnice, inače član HKLD-a dr. Mato Devčić, naglasivši da je unatoč brojnim teškoćama, skrb o bolesnicima na zavidnoj razini.

O skorašnjih 150 godina HLZ-a (26. veljače 2024.) govorio je predsjednik prof. dr. Željko Krznarić. Istaknuo je veliku važnost i značaj HLZ-a, koji je dobrovoljna udruga liječnika osnovana radi unapređenja zaštite zdravlja naroda, stručnog i znanstvenog rada, njegovanja liječničke etike i zaštite staleških interesa. Pohvalio  je visoku razinu rada i požrtvovnost liječnika koji služe na čast HLZ-u.  Prof. Krznarić održao je i vrlo zanimljivo predavanje Novosti u terapiji upalnih bolesti crijeva, koje je pobudilo veliku pozornost i zanimanje nazočnih.

U Glazbenom programu sudjelovao je folklorni ansambl „ Koprivnica”, pod umjetničkim vodstvom dr. Nade Šešić.

Nakon službenog dijela uslijedila je podjela zahvalnica svim dosadašnjim predsjednicima koprivničke podružnice, a zahvalnica je radi izuzetno dobre suradnje uručena i koprivničkoj podružnici HKLD-a.

Dražen Sačer, dr. med.

 

No Comments

Post A Comment