Izvješće s XXIV godišnje skupštine Hrvatskog katoličkog liječničkog društva

hkld godisnja 09 05  2015 1

Dana 9. svibnja 2015. godine održana je XXIV godišnja skupština Hrvatskog katoličkog liječničkog društva

Program je započeo u 16:00 sati svetom misom koju je predvodio dr. sc. fra Draženko Tomić, gvardijan Samostana Bezgrešnog začeća BDM u Zagrebu. Godišnja skupština je započela u 17:00 sati u Velikoj dvorani Bazilike Srca Isusova.

Na početku se okupljenima obratio predsjednik Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, dr. Franjo Turalija koji je pozdravio okupljene te naglasio da je prvi dio skupštine radni, a da će se izborni dio skupštine održati 12. rujna 2015. godine.

hkld godisnja 09 05  2015 2

Potom je izabrano Radno predsjedništvo u kojem su bili prof. Danica Galešić Ljubanović, novoizabrana predsjednica zagrebačke podružnice, dr. Ljubica Hang Raguž, dr. Krunoslav Šporčić, dr. Danijela De Micheli Vitturi i dr. Nediljko Jović. Za zapisničara je izabrana dr. Katarina Marušić, a dva ovjerovitelja zapisnika su bili prof. Marija Žagar i dr. Šime Kevrić.

hkld godisnja 09 05  2015 3

Prof. Galešić Ljubanović je pozdravila sve prisutne i predstavila Dnevni red skupštine koji je prihvaćen. Zatim je slijedilo izvješće predsjednika Društva dr. Turalije koji je istaknuo da je u proteklom razdoblju u Društvo učlanjeno 73 nova člana, 10 članova tražilo je ispis na osobni zahtjev te je održano 5 sjednica Upravnog odbora Društva. Također, dr. Turalija je spomenuo sve najvažnije aktivnosti koje su organizirane u protekloj godini. Nakon toga je dr. Romano Vrabec podnio izvješće rizničara Društva te se osvrnuo na članarine koje nisu plaćene. Prim. Ružica Šmalcelj je ispred Suda časti rekla kako nije pristigao niti jedan zahtjev o pokretanju postupka pred Sudom.

hkld godisnja 09 05  2015 5

Izvješća sekcija Društva podnijeli su ispred Sekcije za tisak dr. Maja Peraica, ispred Sekcije za odgoj i obrazovanje dr. Morana Brkljačić, ispred Sekcije magistara farmacije tajnica Andrea Košcec, ispred Sekcije doktora dentalne medicine dr. Žarko Udiljak te ispred Sekcije mladih dr. Katarina Marušić, a zatim su uslijedila izvješća podružnica.

hkld godisnja 09 05  2015 7

Najvažniji dio skupštine bili su prijedlozi izmjene Statuta Društva budući da je stupio na snagu novi Zakon o udrugama koji sve udruge obvezuje da do 1. listopada 2015. godine moraju uskladiti svoje Statute sa zakonom. Dr. Turalija je okupljenima detaljno predstavio prijedlog izmjena Statuta, a potom je uslijedila rasprava te su, na kraju, prijedlozi usvojeni. Prije zatvaranja skupštine najavljeni su događaji koji slijede te su okupljeni pozvani na izborni dio skupštine koji će se održati 12. rujna 2015. godine u prostorijama Društva u Praškoj 6 kada će se izabrati novo vodstvo Središnjice HKLD-a.

Katarina Marušić, dr.med.

 

hkld godisnja 09 05  2015 8

hkld godisnja 09 05  2015 9

hkld godisnja 09 05  2015 10 

 

No Comments

Post A Comment