Izvještaj s korizmene duhovne obnove, Lovran 2015.

Lovran 2015

Sekcija mladih HKLD-a organizirala je tradicionalnu korizmenu duhovnu obnovu za mlade koju je vodio duhovnik Sekcije, vlč. Luka Slijepčević

Duhovna obnova je održana 20.-22. veljače 2015. godine u Domu pastoralnih susreta u Lovranu, a duhovnik je na početku pozdravio sve mlade koji su redoviti u Lovranu svake godine, a posebnu dobrodošlicu je poželio onima koji su s nama bili po prvi puta.

U petak, 20. veljače, po dolasku u Lovran, susret smo započeli križnim putem nadahnutim mučeništvom blaženog kardinala Alojzija Stepinca nakon čega smo se uputili na počinak.

Drugog dana duhovne obnove razmatrali smo što za svakoga od nas znači sreća, koliko koristimo kontrolu nad drugima da bismo postigli ono što želimo te na koji način možemo razvijati zdrave odnose s bližnjima u ljubavi i slobodi.

Dio vremena posvetili smo radu u malim grupama kako bismo mogli još otvorenije komunicirati i razmijeniti vlastita iskustva. Nakon zajedničkog ručka imali smo priliku za ispovijed i razgovor s duhovnikom, a poslijepodne smo nastavili razmatrati razloge zbog kojih dolazi do neslaganja u našim odnosima s naglaskom na važnost razumijevanja naših, naizgled, nelogičnih reakcija koje proizlaze iz skrivenih emocija i vlastitog doživljaja realiteta. Nakon toga uslijedila je zajednička molitva krunice, sveta misa, a nakon večere klanjanje pred Presvetim.

U nedjelju, 22. veljače, razmatrali smo različite načine pomoću kojih možemo iskazati ljubav ljudima koji su nam važni. Vlč. Luka je mladima ukazao kako svatko ima pravo biti voljen na način koji razumije i prepoznaje kao njemu prihvatljiv, a kroz rad u grupama i kroz otvorenu komunikaciju imali smo se priliku još više približiti jedni drugima.

Najsvečaniji dio našeg zajedništva bila je sveta misa, a u svojoj propovijedi vlč. Luka se osvrnuo na temeljna obilježja korizme, a to su molitva, post i djela milosrđa. Nakon ručka i druženja krenuli smo na put kući. Bilo je lijepo osjetiti zajedništvo za koje nam je potrebna otvorenost i ljubav za bližnjeg koji nam je darovan od Gospodina.

Katarina Marušić, dr.med.

No Comments

Post A Comment