IZAŠAO NOVI GLASNIK HKLD-a BR. 4-2023. – RIJEČ PREDSJEDNIKA I GLAVNOG UREDNIKA

Poštovani čitatelji, dragi članovi HKLD-a!

Pred vama je zadnji broj XXXIII. godišta Glasnika HKLD koji će vam stići u ruke početkom 2024. godine. Uspjeli smo i u ovoj godini objaviti četiri broja Glasnika koji sadržajno i koncepcijski polako postiže željeni cilj Uredničkog odbora. U daljnjem unaprijeđenju sadržaja i kvalitete Glasnika HKLD očekujemo i vašu podršku zbog čega vas pozivamo da nam šaljete svoje priloge – vijesti iz vaših podružnica i sekcija kao i stručne i znanstvene članke za koje procijenite da će biti zanimljivi našim čitateljima. A sigurno ih ima.

I u ovom broju donosimo četiri zanimljiva znanstvena i stručna članka kojih su autori članovi HKLD-a čime širimo krug aktivnih članova Društva koji pridonose boljoj vidljivosti Društva ne samo među članovima već i širim čitateljstvom Glasnika. Ujedno zahvaljujemo svim recenzentima, navedenim pri kraju ovoga broja, koji su svojim kritičkim osvrtom i doprinosom pomogli unaprijeđenju kvalitete našega časopisa. To je konačno rezultiralo i uvrštavanjem Glasnika HKLD u Portal hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa – Hrčak prek kojega će ubuduće širi krug čitatelja i korisnika digitalnim putem moći pretraživati članke objavljene u Glasniku HKLD.

U rubrici Osvrti osvrnuli smo se na četiri stručna skupa koji su u zadnjem tromjesečju 2023. održani u našim podružnicama u Ðakovu (Ima li za ovisnosti lijeka), Splitu (Psihičko stanje umirućih i palijativna skrb), Zagrebu (Etički izazovi u medicini – početak života) i Varaždinu (Demografska obnova Hrvatske) na različite teme iz medicine i medicinske etike.

Uz vijesti o aktivnostima iz naših podružnica i sekcija donosimo i zanimljiv razgovor s dugogodišnjom aktivnom članicom HKLD-a dr. sc. Zitom Blažić-Potočki, dopredsjednicom Sekcije doktora dentalne medicine koja će uskoro obilježiti 10. obljetnicu svoga djelovanja.

Pri kraju Glasnika naći ćete i poziv na redovnu godišnju Skupštinu HKLD-a koja će se ove godine održati u Varaždinu kako bi izrazili podršku obnovi rada ove Podružnice HKLD-a. Pozivamo vas da nam se u Varaždinu pridružite u što većem broju!

Ostale aktivnosti Društva možete pratiti na našoj mrežnoj stranici (vidi: https://www.hkld. hr) na kojoj je dostupno i digitalno izdanje Glasnika HKLD.

No prvo pročitajte poruku našega duhovnika prof. dr. don Ivana Bodrožića koju nam je uputio u Pavlinskom samostanu sv. Petra i Pavla u malom istarskom gradiću Sveti Petar u Šumi prigodom hodočašća članova HKLD-a u Istru o blagdanu Gospe Guadalupske – zaštitnice nerođene djece.

Pozdrav u Kristu!

Izv. prof. dr. sc. Rok čivljak, dr. med.

MOŽETE PRELISTATI I PROČITATI NOVI GLASNIK HKLD-a BR. 4-2023. OVDJE!

No Comments

Post A Comment