IN MEMORIAM: VLADIMIR BLEDŠNAJDER, dr. med. (1940-2021)

dr Vladimir Bledšnajder

U Zagrebu je, u četvrtak 16. prosinca 2021. godine, u 82. godini života preminuo dugogodišnji član HKLD-a dr. Vladimir Bledšnajder, specijalist opće medicine

Dr. Bledšnajder rodio se 28. svibnja 1940. godine u Zagrebu. Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu počinje raditi u industrijskoj ambulanti Predionice Klanjec. Krajem 1978. godine otvara se ambulanta opće medicine u Tuheljskim Toplicama u kojoj dr. Bledšnajder provodi praktički čitav životni radni vijek. S obzirom da je nekoliko godina ranije položio početni i napredni tečaj sportske medicine i dobio status sportskog liječnika, bilo je očekivano da baš on dobije mjesto u Tuheljskim Toplicama, za koje je bilo predviđeno da postane sportsko-rekreacijski centar. 

Za vrijeme njegovog rada u Tuheljskim Toplicama osnovan je inhalatorij za pacijente koji su bolovali od karcinoma grla i usne šupljine koji je radio pod patronatom Instituta za tumore u Zagrebu. Svoje umirovljeničke dane provodio je u svojoj kući u Črešnjevcu. 

Dr. Vladimir Bledšnajder bio je član Hrvatskoga katoličkoga liječničkog društva od njegovog osnutka 1991. godine. 

‘Doktor Bleki’, kako su ga svi od milja zvali, bio je istinski ljubitelj glazbe, osobito zborskog pjevanja. Bio je aktivni i redoviti član Zagrebačkih liječnika pjevača, zbora KUD-a Naša lipa Tuhelj i tuheljskog Župnog zbora. Bio je član Župnog pastoralnog vijeća župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tuhlju i kao vjernik je u vječnost otišao okrijepljen svetim sakramentima. Njegov britki humor i sarkazam bio je kao lijek koji je nekad kao liječnik propisivao svojim pacijentima.

Posljednji ispraćaj bit će u srijedu, 22. prosinca 2021. godine u 12:30 sati na Mirogoju. 

Počivao u miru Božjem!

Dr. sc. Ivan Ćelić, dr. med.

 

No Comments

Post A Comment