IN MEMORIAM: Stanko Ilčić, dr. med. (1938-2021)

Dr Stanko Ilcic

U Varaždinu je, u ponedjeljak 17. svibnja 2021. godine, u 83. godini života preminuo dr. Stanko Ilčić, specijalist infektologije i jedan od osnivača varaždinske podružnice HKLD-a

Dr. Ilčić rodio se 1. studenog 1938. godine u Donjoj Batini (Hrvatsko Zagorje) gdje nakon osnovnoškolskog obrazovanja, odlazi u Zagreb gdje završava Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju, a potom i Medicinski fakultet.

Kao liječnik, dr. Ilčić prvih 14 godina radi u varaždinskoj bolnici na Odjelu za infektivne bolesti, a nakon toga 25 godina (od 1979. sve do umirovljenja 2004.) u ordinaciji obiteljske medicine u Vidovcu, pri čemu jedan dio tog razdoblja obnašao funkcije ravnatelja Doma zdravlja i Opće bolnice u Varaždinu.

Dr. Stanko Ilčić bio je član inicijativnog Odbora za osnivanje varaždinske podružnice HKLD-a koja je osnovana 1998. godine u nazočnosti tadašnjeg varaždinskog biskupa mons. Marka Culeja. Kako je u to vrijeme bila podružnica za cijelu Varaždinsku biskupiju, dr. Ilčić imenovan je povjerenikom za područje Grada Varaždina. Kasnijih godina bio je u više mandata član Izvršnog odbora Podružnice HKLD-a u Varaždinu.

Osim medicine, dr. Ilčić je značajan dio svoga slobodnog vremena posvetio svojoj drugoj ljubavi – sakralnoj glazbi. Svoju suprugu Julijanu (Seku) upoznao je u crkvenom zboru “Palma” koji djeluje u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj u Zagrebu. Zahvaljujući iznimnom talentu i predanosti, obogatio je mnoga crkvena slavlja u Varaždinu: i kao pjevač svojim prekrasnim baritonom, i kao osnivač i dugogodišnji dirigent pjevačkog zbora „Chorus liturgicus“ koji je osnutkom Varaždinske biskupije postao Katedralni zbor. Idejni je osnivač i višegodišnji pjevač muškog pjevačkog društva „Arka”.

Zajedno sa suprugom prije šest godina svečano je proslavio 50. godišnjicu braka na Svetoj Misi u crkvi Dobrog pastira varaždinske župe sv. Fabijana i Sebastijana. Dr. Stanko Ilčić bio je suprug i otac šestero djece, djed 22 unučadi i pradjed dvoje praunučadi. Posvećen svojoj obitelji, poštovan od strane svojih pacijenata, aktivno angažiran u liturgijskim slavljima, bio je živi svjedok vjere u Uskrsloga, pouzdajući se cijeli život u Providnost, nastojeći slijediti Njegov put.

Počivao u miru Božjem!

Dr. sc. Ivan Ćelić, dr. med.

 

 

logo HKLD 30 god

 

 

No Comments

Post A Comment