IN MEMORIAM: p. Ivan Hang, SJ (1940-2021)

o Hang

U srijedu, 16. lipnja preminuo je blago u Gospodinu isusovac p. Ivan Hang iz Zagreba.

Pater Hang rodio se 3. srpnja 1940. u Novom Sadu, kao najstarije od četvero djece oca Josipa i majke Emilije, pobožnih katoličkih intelektualaca. Vrijeme djetinjstva, osnovne škole i gimnazije proveo je u Sremskim Karlovcima. Diplomirao je matematiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Radio je kao profesor matematike u novosadskoj gimnaziji, a potom u Tesliću i Zagrebu (na V. gimnaziji). Zatim je četiri godine bio asistent prof. Vladimira Devidéa na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

U isusovački novicijat stupa 1976. u Zagrebu. Diplomirao je teologiju na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu, gdje je za svećenika zaređen na blagdan sv. Ignacija 1981. godine. Mladu misu slavio je u kapeli Gospe od Mira u Sremskim Karlovcima.

Nakon ređenja, postigao je magisterij iz pastoralne teologije i duhovnosti na fakultetu Centre Sevres u Parizu. Zatim je obavljao različite odgovorne službe: od prefekta sjemeništaraca, duhovnika, profesora matematike u više gimnazija, te matematičke logike na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove. Bio je vrlo angažiran kao duhovnik Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika. Sestre patera Hanga vrlo su angažirane u Hrvatskom katoličkom liječničkom društvu: Anica, magistra farmacije u zagrebačkoj podružnici HKLD-a, te Ljubica, spec. pedijatrije, koja je dugi niz godina uspješno vodila pulsku podružnicu HKLD-a.

Sprovod p. Ivana Hanga bit će na zagrebačkom groblju Mirogoj u petak, 18. lipnja u 15 sati. Misa zadušnica slavit će se nakon sprovoda u župnoj crkvi Bezgrješnog Srca Marijina, Jordanovac 110, Zagreb.

IKA/IC

logo HKLD 30 god

 

 

No Comments

Post A Comment