HUMANITARNI PROGRAM „Sveti Nikola u Hrvatskom Leskovcu“

01 hkld mladi

U ponedjeljak, 04. prosinca, Sekcija mladih HKLD-a organizirala je humanitarni program povodom blagdana sv. Nikole u Domu za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu. Dom je poznatiji pod imenom „Kuća sv. Josipa“, a o djeci i mladima tamo brine Družba sestara Karmelićanki BSI

Okupilo nas se 30-ak članova Sekcije i volontera Centra za psihološku podršku i razvoj „Pričaj mi“, u kojem volontiraju i naši mladi te naši prijatelji i mladi glazbenici.

Prije samog programa prethodila je akcija pakiranja i raspodjele poklona u našoj dvorani u Praškoj ulici nakon čega smo se osobnim automobilima uputili prema Hrvatskom Leskovcu gdje su volonteri već pripremili sve potrebne rekvizite i napravili generalnu probu predstave.

Toplo nas je dočekala je s. Katarina, upoznala nas s djelovanjem reda sestara Karmelićanki te s puno ljubavi pričala o brizi za djecu u njihovim Domovima: „Mi smo ovdje sve što roditelj treba biti… i na taj način živimo svoj poziv. Svako dijete je kod nas dokle god nas treba…“.

Tridesetak djece je ubrzo ispunilo dvoranu te s velikim zanimanjem i interakcijom popratilo cijelu predstavu. Oni mlađi nisu mogli prihvatiti uočenu nepravdu nanesenu glavnom liku u predstavi te su radosno dočekali dolazak svetog Nikole koji spašava cijelu situaciju.

Uslijedilo je darivanje, pjesme svetom Nikoli… atmosfera je ubrzo postala zabavna uz otvaranje poklona, igranje, druženje i pjevanje. Kako je s. Katarina rekla, to su trenuci koje ova djeca utisnu u srce i pamte i neizmjerno im znače.

Do idućeg druženja!
Mateja Šegović, dr.med.
voditeljica Sekcije mladih

hkld mladi 1

hkld mladi 2

hkld mladi 3

hkld mladi 4

hkld mladi 5

hkld mladi 6

hkld mladi 7

hkld mladi 8

hkld mladi 9

hkld mladi 10

hkld mladi 11

hkld mladi 12

hkld mladi 13

hkld mladi 14

hkld mladi 15

hkld mladi 16

 

No Comments

Post A Comment