FARMACEUTI I FARMACEUTSKA DJELATNOST U DOMOVINSKOM RATU

Pozivamo na predstavljanje knjige “Farmaceuti i farmaceutska djelatnost u Domovinskom ratu: zapisi, svjedočanstva i apeli.”

Predstavljanje će se održati 04. veljače 2020., u 19 sati u dvorani Margarita Peraica (Praška 6/II Zagreb). Knjigu će predstaviti glavna urednica Ines Buhač, mag. pharma. zajedno sa suradnicima.

“Na samim počecima rata u Republiku Hrvatsku pristizale su donacije lijekova i sanitetskog materijala iz cijelog svijeta, najčešće poslane od strane hrvatskog iseljeništva, ali i u organizaciji brojnih humanitarnih organizacija.

Sve te ogromne količine lijekova i sanitetskog materijala trebalo je zaprimiti, identificirati (upute i na mnogim svjetskim jezicima) sortirati, pripremiti za distribuciju prema civilnim strukturama, ali i prema braniteljima na prvoj crti bojišnice. S tim u svezi otvarane su brojne donacijske i Caritas ljekarne diljem zemlje. Brojne ljekarne su i uništene granatiranjem, a time i neposredno ugroženi životi brojnim farmaceutskim djelatnicima.” (Izvor: www.4brigada-zng.hr)

Knjiga Farmaceuti u Doomovinskom ratu

 

No Comments

Post A Comment