a

Duhovnu obnovu predvodio fra Jozo Zovko

fra jozo zovko 1

Korizmena duhovna obnova za članove Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) održana je 20. ožujka u dvorani Margarita Peraica u sjedištu Društva u zagrebačkoj Praškoj ulici. Članove HKLD-a i druge zdravstvene djelatnike i nazočne podupiratelje Društva pozdravio je predsjednik zagrebačke podružnice HKLD-a dr. Rok Čivljak

Duhovnu obnovu je predvodio fra Jozo Zovko, čuveni karizmatik i svjedok Gospinih ukazanja u Međugorju te jedan od najvećih promicatelja Gospinih poruka, koji danas živi i radi u Zagrebu u franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije u Dubravi. Vodeći se temeljnom mišlju o Godini vjere fra Jozo je podsjetio nazočne zdravstvene djelatnike kako su oni ljudi koji imaju načelo služiti drugima i biti za druge.

Dodatno, liječnik se kao član jednog katoličkog društva obvezuje na svom radnom mjestu i u svom pozivu svjedočiti Kristovu prisutnost u ovom svijetu. “Što više nasljedujem Krista to sam bliži ljudima!”, ustvrdio je fra Jozo. Katoličke liječnike i medicinsko osoblje pozvao je da budu povezani s katoličkim obiteljima, katoličkim svećenicima, katoličkim novinarima, katoličkim učiteljima, kako bi zajedno našli put do Istine.

fra jozo zovko 2

Poslije duhovne obnove u prostorijama Društva otvorena je samostalna izložba likovnih radova Križni put autora mr. sc. Stjepana Katića, inače angažiranog člana zagrebačke podružnice HKLD-a. To je jedan od četiri križna puta koje je ostvario Stjepan Katić, uz brojne ostale likovne radove koje je tijekom niza godina stvaralačkog života izlagao na preko 40 samostalnih i još veći broj skupnih izložaba. Na kraju susreta dr. Rok Čivljak je u znak zahvalnosti i sjećanja na ovaj susret fra Jozi Zovku poklonio primjerak zbirke pjesama Udostoj me sjene tvoje, prerano preminuloga dopredsjednika HKLD-a dr. Vlatka Perčina koja je ilustrirana upravo postajama križnog puta izloženog na večerašnjoj izložbi.

fra Draženko Tomić

fra jozo zovko 3

fra jozo zovko 5

fra jozo zovko 4

No Comments

Post A Comment