Duhovna obnova u Krasnom 2021. godine ipak je održana

krasno

Duhovna obnova je održana u Krasnom od 3. do 6.6.2021. godine, ovo je 15. puta. Duhovnu obnovu je  vodio vlč. Božo Belinić župnik u bolnici KBC Sestre milosrdnice.

Polovicom svibnja se, zbog epidemiološke situacije, odustalo od tradicionalne Tijelovske duhovne obnove, otkazan je smještaj u Krasnom i voditelj.  Nakon popuštanja epidemioloških mjera 28.5.2021. g  nekoliko kolega i kolegica  je odlučilo ipak na brzinu organizirati susret; nađen je smještaj za 25 osoba, vlč. Božo Belinić je prihvatio da bude voditelj i vrlo brzo se sabralo 25 osoba.

Duhovna obnova je započela na Tijelovo navečer sa svetom Misom. Drugi dan je program počeo s Jutarnjom iz Časoslova (koristili smo mobitele). U razmatranju je naglašeno da idemo Isusu s našom Majkom Marijom, posrednicom svih milosti. U poslijepodnevnom razmatranju bio je naglasak na Božjem milosrđu i bezuvjetnoj ljubavi našeg Boga prema čovjeku. Pozvani smo da svoje živote stavimo u probodeno Srce Isusovo, jer samo ljubav mijenja  čovjeka i  svi smo pozvani na spasenje i svetost.

Premda je voditelj svaki dan naglašavao  da je ovu duhovu obnovu predao Majci Mariji, subota je je bila osobito obilježena Njenim blagoslovom. Otišli smo na Zavižan. Vrijeme je bilo lijepo, priroda prekrasna. Pred planinarskim domom je bilo predavanje na temu  „Evo službenice  gospodnje“. Na vrhu „stožastog“ brda smo, sjedeći na kamenju, izmolili krunicu, a pogled nam je  padao na dio Kvarnera, Krk, Goli otok, dio Raba. Trenuci za pamćenje! Pred večer, prije svete Mise, imali smo posebnu milost koja je bila u svetištu na Krasnom. Svatko je od polaznika, u slobodi darivanja, pojedinačno,  kleknuo pred svetohranište i Gospin kip, te darovao svoje srce Marijinom srcu, da Ona stavi naša srca u Isusovo Srce. Pri tom činu svećenik  je položio ruke na svakoga od nas dok su ostali pjevali Marijanske pjesme. U propovjedi je uz ostalo više puta naglasio „Ne bojmo se!  Dok smo u Marijinom srcu nema straha,  Euharistija i Marija su dva stupa i u hodu uz ta dva stupa nema straha“.

Nedjelja je bila u znaku radosti zbog Dana Gospodnjeg. Nakon jutarnjeg razmatranja i nakon svete Mise i ručka, ohrabreni Božjom prisutnošću, oprani na Božjim izvorima, nahranjeni  s Božjeg stola, obogaćeni međusobnim svjedočanstvima i druženjima, i sigurni u Marijinom srcu, vratili smo se našim domovima.

Senka Štulina i Marija Žagar

zavižan

 

logo HKLD 30 god

 

No Comments

Post A Comment