Duhovna kava s vlč. Grbešićem: susret članova HKLD-a u Sisku

Sisak 1

Članovi Podružnice HKLD-a u Sisku okupili su se 5. svibnja 2022. u Edukacijskom centru Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak gdje su održali susret sa svojim duhovnikom vlč. Ivanom Grbešićem. Na susretu koji je održan pod sloganom „Duhovna kava s vlč. Grbešićem“ članovima HKLD-a pridružili su se i ostali zainteresirani djelatnici Bolnice. Bila je to ujedno i prilika za predstavljanje našega Društva široj javnosti kao i za upis novih članova u našu „mladu“ Podružnicu.

Velečasni Ivan Grbešić u svom izlaganju predstavio nam je život i djelovanje blaženika Carla Acutisa (London, 1991. ‒ Monza, 2006.), talijanskog tinejdžera poznatog po dokumentiranju svjetskih euharistijskih čuda i njihovoj katalogizaciji na mrežnoj stranici koju je sam stvorio nekoliko mjeseci prije smrti. Na šestu obljetnicu Carlove smrti, pokrenut je proces njegove beatifikacije, a papa Franjo ga je 5. srpnja 2018. proglasio slugom Božjim, a 10. listopada 2020. blaženikom. Naime, u listopadu 2006. Carlu je dijagnosticiran agresivni oblik leukemije od koje je preminuo u dobi od samo 15 godina. Sve do smrti zadržao je duboku pobožnost euharistiji, a vlastite je bolesničke patnje prinio kao žrtvu za Papu i svetu Katoličku crkvu. Godine 2007. o Carlovu je životu objavljena i knjiga pod nazivom „Eucaristia. La mia autostrada per il cielo“ (Euharistija – moja autocesta za nebo).

U drugom dijelu susreta s vlč. Ivanom, uz neizostavnu pravu kavu, svi smo zajedno razmatrali i svjedočili Božje djelovanje u životu svakoga od nas. Službeni dio susreta završili smo kratkom molitvom te još proveli vrijeme u neobaveznom ugodnom druženju i upoznavanju.

Ujedno smo dogovorili i buduće susrete koji će se održavati na istom mjestu svakog prvog četvrtka u mjesecu, pa s nestrpljenjem očekujemo nova druženja, nove teme, kao i nove članove.

Mr. sc. Dolores Pancirov, spec. med. biokemije

2.).
Rok
carlo naslovnica

 

 

 

No Comments

Post A Comment