DUBROVNIK: KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA

Korizmena duhovna obnova članova dubrovačke podružnice HKLD-a održana je u sklopu psihološko-duhovnog seminara „Vjera te tvoja ozdravila“ u Svetištu Gospe od Milosrđa na Blagovijest 25. ožujka pod vodstvom p. Mija Nikića, SJ.

Dan poslije, na petu korizmenu nedjelju, 26. ožujka, Korizmeni križni put padinama Srđa poviše Dubrovnika predvodio je po prvi put dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. Na pobožnosti je sudjelovalo više stotina vjernika koji su sabrano razmatrali meditacije križnog puta obitelji koje su čitali vjernici župa i samostanskih crkava dvaju dubrovačkih dekanata.

Svako od sudionika puta križa zagovornik je svoje obitelji i nosi u svom srcu njezine potrebe, kazao je biskup u uvodu pobožnosti, kod prve postaje. Dodao je kako se ovom pobožnošću želi moliti za sve obitelji i potrebe njezinih članova, osobito za obitelji osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama.

I upravo, kod prve postaje križ je uzeo predsjednik naše podružnice Tomislav Ljubičić, a razmatranje je čitala njegova supruga Andrijana, u pratnji njihovo dvoje od četvero djece.

Tomislav Ljubičić, dr. med.

No Comments

Post A Comment