Don Roko Glasnović imenovan novim biskupom Dubrovačke biskupije

roko glasnovic 001 1

S radošću smo primili vijest da je na blagdan sv. Andrije, 30. studenoga, papa Franjo imenovao don Roka Glasnovića novim biskupom Dubrovačke biskupije

Don Roko Glasnović je svećenik Šibenske biskupije kojega je ova vijest zatekla na službi ekonoma Šibenske biskupije, ravnatelja Katoličkog školskog centra Šibenik te predstojnika Biskupijskog ureda za škole.

Novi dubrovački biskup rođen je 1978. godine u Šibeniku, od oca Nikole i majke Marije, a i stariji brat Franjo mu je svećenik, župnik u Vodicama. Diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a za svećenika je zaređen 2. srpnja 2005. u Šibeniku. Pastoralnu teologiju studirao je na Papinskom lateranskom sveučilištu u Rimu, a od 2008. godine je povjerenik za pastoral braka i obitelji Šibenske biskupije. Od 2012. član je Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj.

Kao tajnik šibenskog biskupa mons. Ante Ivasa, ali i kasnije tijekom biskupske službe mons. Tomislava Rogića, don Roko je bio vrlo angažiran u pomoći oko organizacije djelovanja podružnice HKLD-a u Šibeniku. Razumio je potrebe dušebrižništva i bolesnika i zdravstvenih djelatnika na području Šibenske biskupije i uvijek vrlo rado izlazio u susret našim potrebama. Vjerujemo da će imenovanjem na novu službu dubrovačkoga biskupa mons. Roko Glasnović nastaviti suradnju s našim Društvom i doprinijeti oživljavanju naše podružnice i u Dubrovniku.

Želimo mu da ga Duh Sveti prosvijetli u novoj povjerenoj mu službi, a da po zagovoru sv. Luke Evanđeliste pridonese i poslanju našega Društva. 

Don Roko HKLD SibenikNovoimenovani dubrovački biskup mons. Roko Glasnović ispred šibenske katedrale s šibenskim biskupom mons. Tomislavom Rogićem, duhovnikom HKLD-a prof. Ivanom Bodrožićem i članovima HKLD-a

 

Više o imenovanju novoga dubrovačkoga biskupa mons. Roka Glasnovića možete naći na poveznicama:

https://ika.hkm.hr/novosti/u-sibeniku-objavljeno-imenovanje-don-roka-glasnovica-novim-dubrovackim-biskupom/

https://ika.hkm.hr/novosti/govor-biskupa-rogica-na-svecanosti-objave-imenovanja-mons-glasnovica-dubrovackim-biskupom/

https://ika.hkm.hr/dokumenti/govor-mons-roka-glasnovica-na-svecanosti-objave-imenovanja-dubrovackim-biskupom/

https://youtu.be/I3sADXfHXK4 

https://ika.hkm.hr/novosti/zivotopis-imenovanoga-dubrovackog-biskupa-roka-glasnovica/

 

logo HKLD 30 god

 

 

No Comments

Post A Comment