Doktori dentalne medicine proslavili blagdan svoje zaštitnice svete Apolonije

Sveta Apolonija 2020 2

Blagdan svoje zaštitnice, svete Apolonije, doktori dentalne medicine su s prijateljima i suradnicima proslavili u nedjelju, 9. veljače misnim slavljem u crkvi svete Katarine te prigodnim tradicionalnim druženjem u Klovićevim dvorima. Domaćini su im bili Hrvatska komora dentalne medicine (HKDM) i Sekcija doktora dentalne medicine Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD).

Na neponovljiv, sveti život mučenice iz 3. stoljeća, koji i nakon nekoliko stoljeća može biti smjerokaz suvremenom čovjeku, njegovo „svjetlo u tami“, okupljene u crkvi svete Katarine podsjetio je don Vladimir Magić, rektor crkava sv. Katarine i sv. Marka.

Nakon euharistijskog slavlja, doktori dentalne medicine i njihovi gosti prigodno su druženje nastavili u obližnjim Klovićevim dvorima, što je bila prilika i da se podsjete kako se ove godine navršava četvrt stoljeća od osnutka HKDM-a.

Na to je, u svom uvijek sadržajnom izlaganju o HKDM-u, podsjetio prof. dr. sc. Zvonimir Kaić.

Sve okupljene pozdravio je i blagdan zaštitnice doktora dentalne medicine čestitao predsjednik HKDM mr. sc. Hrvoje Pezo, u čestitkama mu se pridružio i predsjednik zagrebačke podružnice HKDM mr. sc. Ante Omrčen. 

 

Mr. sc. Žarko Udiljak, DDM, spec. dent. prot.
Predsjednik Sekcije doktora dentalne medicine HKLD-a

 

Sveta Apolonija 2020 10

Sveta Apolonija 2020 1

Sveta Apolonija 2020 3

Sveta Apolonija 2020 4

Sveta Apolonija 2020 5

Sveta Apolonija 2020 6

Sveta Apolonija 2020 7

Sveta Apolonija 2020 8

Sveta Apolonija 2020 9

Sveta Apolonija 2020 11

 

 

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment