DEKRET Apostolske pokorničarnice br. 9/18/l sudionicima 25. jubilarnog međunarodnog kongresa FIAMC-a

www.fiamccongress2018.com

pope francis

Dekretom Apostolske pokorničarnice br. 9/18/l sudionicima 25. jubilarnog međunarodnog kongresa FIAMC-a (Svjetski savez liječnika katolika) pod nazivom „Svetost života i medicinska profesija od Humanae Vitae do Laudato Si“ daje se mogućnost oprosta i otpusta svih grijeha pod uvjetima:

1. da pristupe sakramentalnoj ispovijedi

2. da pristupe Sv. pričesti

3. da se mole na nakanu Sv. Oca

Opći oprost se daje vjernicima sudionicima kongresa koji su se iskreno pokajali i koji su ispunjeni i vođeni kršćanskom ljubavlju. Oprost se može namijeniti i dušama vjernika koje se nalaze u čistilištu.

Vrijedi za sve vjernike koji će sudjelovati od 30.05. do 03-06. 2018. na 25. međunarodnom kongresu u Zagrebu s nakanom „Svetost života i medicinska profesija od Humanae Vitae do Laudato Si“ i koji ponizno upućuju Bogu molitve za vlastitu vjernost kršćanskom pozivu, moleći za svećenička i redovnička zvanja i za obranu institucije ljudske obitelji uz marijanski zaziv „Virgo Maria zdravlje bolesnih“.

Djelomični oprost grijeha daje se onim članovi koji su opravdano spriječeni sudjelovati u radu kongresa ako se skrušena srca ujedine žarkim molitvama.

Dekret je izdala Apostolska pokorničarnica, a potpisao ga je uzoriti kardinal Mauro Piacenza.

dekret

No Comments

Post A Comment