Članovi riječke podružnice HKLD-a proslavili blagdan sv. Luke

Članovi riječke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva predvođeni predsjednikom doc. dr. sc. Kristianom Krpina,18. listopada proslavili su svoga zaštitnika sv. Luku misom u katedrali sv. Vida koju je predvodio duhovnik, ujedno i rektor katedrale dr. sc. Mario Tomljanović

„Uzeli ste za zaštitnika sv. Luku, kao onog koji je želio biti s drugim i ostaviti nešto drugima. Njegova ostavština je poznata u novozavjetnim spisima“, rekao je u propovijedi duhovnik podsjetivši da je sv. Luka autor jednog Evanđelja i Djela apostolskih. „Biti za drugoga poslanje je svakog kršćanina, vjernika, a to je i vaše poslanje liječnika. Vi ste s drugima.“ Poručio im je da bližnjima budu nositelji mira, prijateljstva i blagoslova. „Ako gledamo na Boga kao pomoć, onda i sami možemo biti nositelji te pomoći drugima“, poručio je dr. sc. Tomljanović.

Riječka podružnica HKLD-a traži novi zamah i članove nakon smjene generacija i obnoviteljske skupštine održane u travnju. Predsjednik riječke podružnice dr. Kristian Krpina na kraju mise zahvalio je duhovniku i svima koji su sudjelovali. Istaknuo je kako raduje lijepa uključenost mladih studenata medicine okupljenih u posebno oformljenoj Sekciji mladih HKLD-a s duhovnikom o. Ivanom Dominikom Iličićem, OP. Riječka podružnica HKLD-a želi okupljanjem visokoobrazovanih djelatnika u zdravstvu i organiziranjem duhovnih sadržaja i stručnih sastanaka dati svoj doprinos lokalnoj zajednici, ali i Riječkoj nadbiskupiji. Posebno su istaknuli želju u zajedništvu proslavljati svoga zaštitnika sv. Luku i Presveto Srce Isusovo pod čiju zaštitu su se stavili.

Izvor: ri-nadbiskupija.hr

No Comments

Post A Comment