Članovi HKLD-a na proslavi sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i grada Siska

Sisak naslovna

Članovi podružnice HKLD-a u Sisku proslavili su 4. lipnja 2022. svoju prvu obljetnicu osnivanja, što su obilježili sudjelovanjem na proslavi blagdana sv. Kvirina, nebeskog zaštitnika Sisačke biskupije i grada Siska.

Svečanu procesiju i misno slavlje u Bazilici sv. Kvirina predslavio je apostolski nuncij u RH mons. Giorgio Lingua u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem, bjelovarsko-križevačkim biskupom Vjekoslavom Huzjakom, zagrebačkim pomoćnim biskupima Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim, rektorom bazilike preč. Robertom Jakicom, generalnim tajnikom HBK dr. Krunoslavom Novakom i šezdesetak nazočnih svećenika. Ovim slavljem ujedno je proslavljeno i 20 godina od izgradnje i posvete ove bazilike minor posvećene ovom sisačkom mučeniku i velikanu.

U proslavi su sudjelovali i članovi podružnice HKLD-a u Sisku na čelu s predsjednicom Podružnice dr. Tonkom Jozić Novinc i duhovnikom Podružnice vlč. Ivanom Grbešićem, a pridružili su im se i članovi središnjice Društva iz Zagreba na čelu s predsjednikom Nadzornog odbora HKLD-a prim. dr. Ivanom Barišićem sa suprugom prim. dr. Blaženkom Barišić, mag. pharm. Jasnom Ćurić te mag. Vesnom Todorovac sa suprugom.

Apostolski nuncij mons. Lingua govorio je u svojoj homiliji o svetom i junačkom životu sv. Kvirina i drevnoj sisačkoj biskupiji koja je njemu u čast obnovljena. Svjedočenje svoje vjere u ovim izazovnim vremenima i važnost našega HKLD-a jasna je svim našim članovima. Podršku i povezanost HKLD-a s lokalnom Crkvom napomenuo je i sisački biskup Košić u svom obraćanju apostolskom nunciju i okupljenim vjernicima. Istu zahvalu i blagoslov članovima HKLD-a udijelio je i župnik bazilike vlč. Robert Jakica. Ovako divno zajedništvo snaži nas u daljnjem djelovanju i radu.

Dr. Tonka Jozić Novinc
predsjednica podružnice HKLD-a u Sisku

Sisak biskupi

Sisak puk

Sisak Tonka procesija

Sisak 001

Sisak 002

Sisak 003

Sisak 004

 

 

No Comments

Post A Comment