Članovi HKLD-a među prvim čestitarima kod novoga splitsko-makarskog nadbiskupa mons. dr. Dražena Kutleše

WhatsApp Image 2022 05 14 at 19.20.19 4

Povodom Međunarodnog dana priziva savjesti, koji se u svijetu obilježava 15. svibnja, članovi Hrvatskoga katoličkoga liječničkoga društva okupili su se u Splitu na simpoziju Priziv savjesti zdravstvenih djelatnika: pravo i obveza

Tom prigodom članovi Hrvatskoga katoličkoga liječničkoga društva u petak 13. svibnja, na blagdan Gospe Fatimske, primljeni su u Nadbiskupskom ordinarijatu Splitsko-makarske nadbiskupije upravo na dan kada je činom Papinog prihvaćanja odreknuća od službe splitsko-makarskog nadbiskupa i metropolita mons. dr. Marina Barišića dosadašnji koadjutor mons. dr. Dražen Kutleša postao splitsko-makarski nadbiskup i metropolit te preuzeo upravu Nadbiskupije. 

Izaslanstvo HKLD-a predvodili su predsjednik HKLD-a doc. dr. sc. Rok Čivljak i duhovnik HKLD-a prof. dr. don Ivan Bodrožić, profesor na KBF-u Sveučilišta u Splitu, ujedno i suorganizatori Simpozija. Uz njih su susretu nazočili i prof. dr. sc. Ivica Grković, predsjednik podružnice HKLD-a u Splitu i dopredsjednik Društva, mag. pharm. Jasna Ćurić, predsjednica Sekcije farmaceuta i medicinskih biokemičara HKLD-a, mag. pharm. Andrea Koščec, tajnica podružnice HKLD-a “Branimir Richter” u Zagrebu i dr. Marko Skender, predsjednik Sekcije mladih HKLD-a. 

Tom prigodom predsjednik HKLD-a zahvalio je dosadašnjem nadbiskupu na svemu što je do sada učinio za Crkvu u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji kao i potporu djelovanju HKLD-a, osobito na području svoje nadbiskupije i metropolije. Novom nadbiskupu Draženu poželio je uspješno dalje vođenje nadbiskupije te mu uručio prigodni poklon: sliku znakovite zagrebačke vedute, Gospe od kamenitih vrata, koju osobito štuju zagrebački vjernici, a koja je i zaštitnica zagrebačke podružnice HKLD-a. 

Marko Skender, dr. med.

kod nadbiskupa mons. dr. Dražena Kutleše 3

kod nadbiskupa mons. dr. Dražena Kutleše 2

kod nadbiskupa mons. dr. Dražena Kutleše 1

WhatsApp Image 2022 05 13 at 21.31.41 1a

 

No Comments

Post A Comment