Članovi HKLD-a i HKDMST-a u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke

U Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici u povodu 25. obljetnice beatifikacije Alojzija Stepinca, u subotu 30. rujna 2023. okupilo se mnošto vjernika iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine kao i Hrvati iz ostalih susjednih država. Sudjelovali su članovi HKLD-a i HKDMST-a

Svečano euharistijsko slavlje uz koncelebraciju biskupa i mnogo svećenika predvodio je monsinjor Dražen Kutleša, nadbiskup Zagrebački i metropolit Zagrebačke metropolije.

Na početku svete Mise apostolski nuncij monsinjor Giorgio Lingua stavio je pali nadbiskupu Kutleši kao znak službe metropolita i njegove čvrste veze s Papom i zajedništva s Rimskom crkvom.

Cijela proslava protekla je dostojanstveno i svečano uz iskrene molitve u znak zahvalnosti blaženom Alojziju Stepincu kojemu je nada u Boga bila snaga i oslonac u služenju Kristu i njegovom siromašnom stadu kao i svjedočenje Evanjđelja pred Crkvom i svijetom kao i u trpljenju sve do njegove mučeničke smrti.

U znak sjećanja na ovaj događaj svaki vjernik je dobio latice crvenih ruža koje su atraktivno spuštene iz helikopter u znak zahvale Majci Božjoj zbog beatifikacije našeg mučenika i blaženika Alojzija Stepinca .

Prim. dr. Ivan Barišić

 

No Comments

Post A Comment