Članica HKLD-a imenovana savjetnicom za zdravstvo zapovjednika KFOR-a

Brigadirka Ružica Pavić Kevrić

Naša članica Podružnice “Branimir Richter” Zagreb HKLD-a brigadirka dr. Ružica Pavić-Kevrić, inače zamjenica zapovjednika Vojnog zdravstvenog središta Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga Republike Hrvatske, nedavno je imenovana na odgovornu dvojnu dužnost – savjetnice za zdravstvo zapovjednika KFOR-a (MEDAD) i voditeljice Odjela združene zdravstvene potpore u Zapovjedništvu KFOR-a (Chief JMED) u sklopu misije u Republici Kosovo.

Ovo je najviša međunarodna dužnost na koju je imenovan netko od pripadnika zdravstvene službe Oružanih snaga Republike Hrvatske te samim tim iznimna čast, ali i velika odgovornost za našu kolegicu Pavić-Kevrić.

Ova funkcija podrazumijeva vođenje brige o provođenju svih aktivnosti vezanih uz zdravstvo i zdravlje pripadnika KFOR-a, ne samo iz kontingenta djelatnika HV-a već i djelatnika drugih zemalja koje sudjeluju u misiji na Kosovu. Ova dužnost nosi odgovornost za kvalitetu zdravstvene potpore i koordinaciju hitne medicinske evakuacije (MEDEVAC) u području operacije sukladno NATO-ovim standardima. Dodatnu zahtjevnost ove funkcije predstavlja potreba za osiguravanjem nesmetane funkcionalnosti zdravstvene službe u jeku pandemije bolesti COVID-19 u višenacionalnom okruženju. Zadobiti povjerenje zapovjednika, važno za dobru suradnju, posebice u ovim okolnostima, a na dobrobit svih pripadnika operacije, može se samo ako imate kompetencije za navedenu dužnost, što naša kolegica sigurno ima.

Cjeloviti intervju s kolegicom Ružicom Pavić-Kevrić možete pročitati u magazinu Hrvatski vojnik.

Čestitamo kolegici na imenovanju na ovu iznimno odgovornu funkciju!

Doc. dr. sc. Rok Čivljak

https://hrvatski-vojnik.hr/na-zahtjevnoj-duznosti-savjetnice-za-zdravstvo-zapovjednika-kfor-a/

No Comments

Post A Comment