Čestitka predsjednika HKLD-a doc. Čivljaka prigodom posvete nove kapele na Križinama

Čestitka prigodom posvete nove kapele na Križinama

U prigodi posvete nove kapele Gospe Lurdske na Križinama u Splitu, predsjednik Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva doc. dr. sc. prim. Rok Čivljak uputio je čestitku splitsko-makarskom nadbiskupu mons. dr. Marinu Barišiću, nadbiskupu koadjutoru mons. dr. Draženu Kutleši i ravnatelju KBC Split prof. dr. Juliju Meštroviću

Čestitku prenosimo u cijelosti:

Preuzvišeni oci nadbiskupi, poštovani ravnatelju KBC Split,

na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog katoličkog liječničkog društva prof. dr. sc. Ivica Grković, dopredsjednik Društva, informirao nas je kako će na blagdan Gospe Lurdske u četvrtak, 11. veljače 2021. godine, nadbiskup splitsko-makarski i metropolit mons. dr. Marin Barišić u povodu Međunarodnoga dana bolesnika posvetiti novu kapelu Gospe Lurdske u KBC-u Split na Križinama te predvoditi euharistijsko slavlje za bolesnike i zaposlenike KBC-a.

Obradovala nas je vijest kako će još jedna zdravstvena ustanova u Hrvatskoj dobiti sakralni prostor što će omogućiti redovitu podjelu sakramenata i dušobrižništvo bolesnika i zdravstvenih djelatnika.

Osobito u ovo vrijeme pandemije koronavirusa, zbog mjera karantene i izolacije, prisutnost svećenika i duhovna skrb za oboljele i one koji o njima skrbe nužna je za održavanje integriteta sveukupne zdravstvene skrbi naših građana što omogućuje stabilnost zdravstvenog sustava.

Vjerujemo kako će po zagovoru Gospe Lurdske, kao i drugih svetaca i svetica zaštitnika bolesnih, poput sv. Luke, sv. Kuzme i Damjana, sv. Roka i Gospe od Zdravlja, vaši bolesnici naći utjehu, a zdravstveni djelatnici izvor snage za vršenje svoga odgovornog poziva.

Svima vama čestitamo Dan bolesnika i posvetu nove kapele Gospe Lurdske!

Pozdrav u Kristu,

Predsjednik HKLD-a
Doc. dr. sc. prim. Rok Čivljak, dr. med.

 

 

 

logo HKLD 30 god

No Comments

Post A Comment