Čestit Božić i obilje Božjega blagoslova u Novoj 2022. godini! 

josip botteri dini 1a

“Josipe, sine Davidov, ne boj se uzeti k sebi Mariju, ženu svoju.
Što je u njoj začeto, doista je od Duha Svetoga.
Rodit će sina, a ti ćeš mu nadjenuti ime Isus
jer će on spasiti narod svoj od grijeha njegovih.”
(Mt 2, 20-21)

 

Dragi članovi HKLD-a! 

Vjerujem da je svim zdravstvenim djelatnicima godina iza nas bila veoma naporna i zahtjevna zbog pandemijskih okolnosti koje još uvijek traju kako u našoj Domovini, tako i u svijetu. Time je i svakome od nas zacijelo bio otežan život i rad, bili smo dodatno izloženi i opterećeni, no nismo zbog toga obeshrabreni. Kao što je sveti Josip živio i djelovao slušajući upute Božje, i mi u Gospodinu imamo utjehu i snagu. On nam je protekle godine, koja je u svetoj Crkvi bila njemu posvećena, bio nadahnuće i poticaj da i sami živimo, unatoč nepovoljnim okolnostima, kao njegovi svjedoci u svijetu. Kao što je njega Gospodin ohrabrio i uklonio od njega svaki strah, tako i nama veli: Ne bojte se! Zato bez straha nastavimo služiti svima koji su povjereni našoj skrbi u hrvatskom društvu i narodu. 

Poput Josipa, ni sami se nemamo razloga bojati ako prihvatimo Božjeg Sina i njegovu svetu Majku, čime ćemo ispuniti smisao slavljenja Božića. Krist se utjelovio i rodio za nas, te je živio kao član ljudske obitelji Marije i Josipa, čime blagoslivlja sve naše obitelji, liječi sve narušene odnose i iscjeljuje sve rane koje jedni drugima zadajemo. Mi mu otvorimo svoja srca i zdušno ga prihvatimo u svoje obitelji, što će biti najbolji način da živimo Godinu obitelji koju je sveti otac papa Franjo proglasio za cijelu Crkvu. S tom spremnošću i snagom prihvatimo i časnu obvezu i odgovornu liječničku zadaću koja s Kristom prima uzvišeni smisao, jer i sami liječeći ljude ulazimo u njihove živote i postajemo članovi njihovih obitelji. Kao što je Duh Sveti vodio Mariju i Josipa da prihvate Sina Božjega u svoju obitelj, neka tako i nas vodi i nadahnjuje da budemo produžena ruka njegove liječničke prisutnosti kojom dotiče ranjene ljude dijeleći im svojim pohodom utjehu, mir i radost. 

Dok u radosti slavimo veliko otajstvo Kristova rođenja, svima Vama dragi članovi HKLD-a, liječnici i stomatolozi, farmaceuti i biokemičari, te vašim obiteljima želimo 

čestit Božić i obilje Božjega blagoslova u Novoj 2022. godini! 

Upravni odbor HKLD-a

 

Čestitka Božić 2021 i Nova 2022 C 1

 

(Slika Josip Botteri Dini: Mozaik – Rođenje Krista, Nacionalno svetište svetog Josipa, Foto: Denis Stošić)

 

 

 

No Comments

Post A Comment