Božićna čestitka podružnice Pula

croatia pula

Dragi prijatelji, članovi HKLD-a!

Prohujala je još jedna godina. Nažalost još jedna ispunjena strahovima i ograničenjima zbog pandemije. Naše aktivnosti bile su izbrisane, naši susreti i druženja nestali su u maglama korone. Ipak, uspjeli smo održati duhovnu obnovu u Opatiji i u lijepom smo se broju našli na misi na blagdan sv.Luke, nakon koje smo proveli neko vrijeme u ugodnom druženju. Jesmo li trebali učiniti više? Jesmo li mogli učiniti više? Ne znam. Možda smo postupali mudro izbjegavajući kontakte koji su u krajnjoj liniji mogli doprinijeti širenju bolesti. Možda smo trebali biti hrabriji i bar ponekad izaći iz svojih sigurnih utvrda. Bog zna.

No mnogi među nama nisu mogli birati hoće li ostati na sigurnom. Svakodnevno su morali odlaziti na svoja radna mjesta i suočavati se s bolešću i bolesnicima. Oni su heroji naših dana, i neka im Otac nebeski dobrim uzvrati za sve što su učinili. I još čine. A nama ostalima neka pomogne shvatiti što nam je činiti.

Želim vam svima radostan i blagoslovljen Božić i Novu godinu! Neka nas Božansko dijete koje se nije ustručavalo doći u našu bijedu ohrabri da živimo puninu života u ljubavi prema sebi i svima oko nas!

Neka vas sve blagoslovi Gospodin i neka vas čuva!

Neka vas Gospodin licem svojim obasja, milostiv neka vam bude!

Neka pogled svoj gospodin svrati na vas i mir neka vam donese!

U očekivanju zajedničkih dana!

Dr. Branka Mandelović-Rajko
predsjednica pulske podružnice HKLD-a

 

No Comments

Post A Comment