Božićna čestitka

Poštovani članovi i prijatelji HKLD-a!

Sveti Ivan je u Prologu svoga Evanđelja u jednoj rečenici opisao čudo utjelovljenja i rođenja Božjega Sina, to jest Božje Riječi koja je došla među nas u svoj snazi svoje milosti i punini božanske istine. Štoviše, on sam je ta uosobljena milost i istina koja nas ispunja milosnim životom i nadahnjuje istinom i spoznanjem svoga otajstva. U svjetlu njegove istine i snagom njegove milosti mi sagledavamo i otajstvo čovjeka kojega upravo njegov utjelovljeni život čini neizmjerno uzvišenim.

Upravo Kristova utjelovljena blizina i njegovo sveto rođenje u našoj ljudskoj naravi čine i naš poziv i poslanje jednako tako uzvišenim jer služimo uzvišenome Bogu koji je postao čovjekom i posvetio našu ljudsku narav. Od tada i mi u svakom čovjeku, od njegova začeća do prirodne smrti, razmatramo Kristov život, svjesni da nam je njegovo čudesno začeće i rođenje među nama ljudima jamstvo da život ne staje smrću, već da dolazi do svoje punine u božanskoj slavi iz koje je on došao među nas. On koji je postao čovjekom, nama je mjera ljudskosti i vrelo nadahnuća da i mi u svakom čovjeku promatramo to uzvišeno dostojanstvo kojim ga je Gospodin obdario. On koji se među nama nastanio, očovječio je i nas kroz svoje sveto čovještvo, da nas učini čovječnima prema ljudima koji nam se obraćaju u svojim potrebama. On koji nam je, došavši među nas kao dijete, povjerio samoga sebe našoj skrbi, očekuje od nas da budemo brižni prema onima najmanjima i najpotrebnijima i ljudske i Božje skrbi.

I dok otvaramo svoja srca njegovu dolasku i svetoj zadaći koju nam povjerava, crpimo snagu u njegovoj milosti i nadahnuće u nezabludivoj istini. U tom duhu neka Vam je svima – Vama i članovima Vaših obitelji i zajednica – čestit Božić.

Na dobro vam došlo sveto porođenje Gospodinovo i neka vam je blagoslovljena Nova 2023. godina!

Upravni odbor HKLD-a

No Comments

Post A Comment