Biskup Košić uručio “Odlikovanje sv. Kvirina” liječnicima i Caritasovim volonterima

Tonka jozić 26. 5. 21. Odlikovanje sv. Kvirina

Vrijedno priznanje dobila je dr. Tonka Jozić Novinac, naša članica iz Siska

Ovogodišnji dobitnici „Odlikovanja sv, Kvirina” su s. Smilja Čirko i volonteri Caritasa za veliku žrtvu koju su podnijeli nakon teškog potresa koji je pogodio Biskupiju. Također, za svoj požrtvovan rad u prihvatu i njegovanju teških bolesnika u pandemiji primila je voditeljica Odjela za infektivne bolesti OB „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku dr. med. Tonka Jozić Novinc te ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr. med. Inoslav Brkić za sve mjere koje su spasile mnoge živote. Ovim odlikovanjem odaje se priznanje i zahvalnost i zdravstvenim djelatnicima, liječnicima i medicinskim sestrama OB „Dr. Ivo Pedišić“ i Zavoda za javno zdravstvo.

Biskup se u ime Sisačke biskupije zahvalio liječnicima koji su se borili i bore se za živote svih ljudi u ovoj teškoj pandemiji.
„Od prošlog Kvirinovog – ali i već prije od blagdana sv. Josipa 2020. pa do danas – traje borba s tzv. virusom covid-19, kolokvijalno zvanim koronavirus. U našoj sisačkoj bolnici predvodnik te borbe je dr. med. Tonka Jozić Novinc, specijalist infektolog, voditeljica Odjela za infektivne bolesti OB dr. Ivo Pedišić u Sisku. Zajedno s timom liječnika, medicinskih sestara i zdravstvenog osoblja ona se uspješno bori i spasila je velik broj života naših ljudi. Posebno bih istaknuo kako su naši liječnici vrhunski humanisti jer ona, i većina njezinog tima, premda su katolici pomažu s jednakom i profesionalnom brigom i ljudskom empatijom svakog pacijenta, bez obzira na njegovu vjeru ili naciju. Njoj treba pribrojiti i dr. med. Inoslava Brkića, specijalistu epidemiologa, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo SMŽ u Sisku, čijem stručnom vodstvu imamo zahvaliti za sve mjere koje su spasile mnoge živote i još uvijek se on, zajedno s timom u bolnicama, bori za svaki život bez obzira tko bio pacijent i odakle dolazio. Te vrhunske kvalitete naših liječnika plod su upravo njihove katoličke vjere kojoj su odani i koja ih vodi kroz život. I u profesionalnom liječničkom pozivu oni se vode Isusovom zapovijedi ljubavi te njega slijede u tome da je najveća ljubav u polaganju života za druge, tj. u žrtvovanju za bližnje. Oni to čine bez mrmljanja, dapače s ljubavlju i uvijek spremni na lijepi način i dobar pristup svakome koji je u potrebi“, rekao je biskup te poručio kako smo Bogu zahvalni na ovoj herojskoj ljubavi prema bližnjima.” Više na IKA!

Iskrene čestitke kolegama liječnicima!

hkld.hr

 

logo HKLD 30 god

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment