Akcija “40 dana za život”

image

“40 dana za život” je svjetska, ekumenska, molitvena i miroljubiva inicijativa za život

Potaknuti strašnom činjenicom da je 42 milijuna pobačaja godišnje u svijetu, a u Hrvatskoj službeno oko 10.000 godišnje, vjernici koji žele biti posljednji znak nade, Božje ljubavi i milosrđa za majke i očeve koji dolaze prekinuti život svoje djece okupljaju se oko inicijative „40 dana za život”.

Ova inicijativa je i odgovor na molitvu svetog Ivana Pavla II koji je jednom prilikom rekao: “Narod koji ubija vlastitu djecu, nema budućnosti. … Patnja nevinih, nerođenih, odredit će sudbinu svijeta. … Žurno je potrebna jedna velika, svjetska molitva za nerođenu djecu!” U proljeće 2014. papa Franjo službeno je potvrdio inicijativu i udijelio svoj apostolski blagoslov za daljnji rad i širenje zemljama Europe i cijeloga svijeta.

U cijelom svijetu inicijativa je aktivna u jesen i proljeće svake godine kroz 40 dana. Zahvaljujući molitvi i angažmanu sudionika, s Božjom pomoći, “40 dana za život” ostvarila je odlične rezultate: oko 10 000 djece spašeno je od pobačaja, 107 radnika klinika za pobačaje dalo je otkaz, a 60 klinika za pobačaje je zatvoreno.

Mladi podružnice HKLD-a Osijek po nadahnuću Duha Svetoga odlučili su se okupiti i moliti svaku srijedu ispred bolnice s ostalim vjernicima u poslijepodnevnim satima (15.30 -18.30 h), a posebno nas raduje kada se molitvi priključe i ostali zdravstveni djelatnici. Svaki četvrtak u 15.30 h za vrijeme trajanja inicijative u bolničkoj kapelici je sv. misa za nerođene i osvješćivanje medicinskog osoblja na posebnu odgovornost prema životu koja nas prati kroz naš rad s drugim kolegama, studentima i pacijentima.

Ovim putem vas pozivamo da se pridružite još ovaj tjedan zajedničkoj molitvi za život ispred bolnice te sv. misi u bolničkoj kapelici, a završit ću citatom: “Najdublji element Božje zapovijedi da se štiti ljudski život je zahtjev za iskazivanjem poštovanja i ljubavi prema svakoj osobi i životu svake osobe.” Evangelium vitae 41

Vjera Ninčević, dr. med.

No Comments

Post A Comment