Adventska duhovna obnova za članove HKLD-a, podružnica Slavonski Brod

 HKLD sl brod

Adventsku duhovnu obnovu za članove Hrvatskog katoličkog liječničkog društva podružnica Slavonski Brod i članove njihovih obitelji predvodio je u četvrtak, 12. prosinca u župi sv, Leopolda Mandića na Mikrorajonu u Slavonskom Brodu domaći župnik Robert Farkaš, duhovnik društva

Predvodeći večernje misno slavlje duhovnik Farkaš liječnike je podsjetio na poruku pape sv. Ivana Pavla II. da svoje pacijente promatraju kao žive osobe koje su bolesne. „Biti osoba je nešto veličanstveno, jer samu su Bog i čovjek osobe. Osoba je kompleksna stvarnost. Kao osobe imamo slobodu odlučivanja. Svaki je čovjek jedinstven i neponovljiv, svi smo originali – unikati, i svi želimo da kao takvi budemo priznati i uvažavani u društvu…“, neke su od snažnih poruka koje je duhovnik Farkaš, promišljajući o osobnosti koju imamo kao Božja stvorenja, uputio te večeri liječnicima. Na kraju im je poručio da uz svoj profesionalni pristup pacijentima kao vjernici pristupaju s puno pažnje, ljubavi, strpljenja. Ustvrdivši da se po tome treba odlikovati katolički liječnik posvjestio im je da su oni u ovome svijetu Kristova produžena ruka.

Druženje su nastavili u vjeronaučnoj dvorani uz agape. Uz prigodne darove predsjednik brodske podružnice HKLD dr. Ivan Krajinović zahvalio je duhovniku Farkašu na njegovoj otvorenosti i svakoj duhovnoj pomoći liječnicima. Pozdravio je i novih troje članova, koji su im se ove godine pridružili liječnicima: Ivanu Janču, Mateji Troha i Mariji Matičević te sada njihovo društvu, koje je u Slavonskom Brodu osnovano 2002. godine, broji 54 člana.

 Izvor: IKA

No Comments

Post A Comment